Ljøsenhammeren seter

Vi har åpent! Seteren på fjellet byr på fantastisk utsikt, nydelig mat og opplevelser for livet.

Ljøsenhammeren var tidligere en samisk bosetning. Siden 1958 har området vært mest kjent for å huse seterdrift med geiter, og fra 1963 også en seterkafe. I tillegg til hovedbygningen med sitteplass til 80 personer, består tunet rundt videre av en fjøsbygning og 3 små hytter, et stabbur og en grillplass. Den ene hytten på området («Brita Stina stua»), og et gammelt stabbur er fredet som samisk kulturminne.

Ljøsenhammeren er lokalisert i Bodø Kommune langs fv812 mellom Rognan og Misvær. Det tar ca. 20 minutter med bil fra Rognan sentrum, og 1 time fra Bodø for å komme hit. Trass i den sentrale beliggenheten er seteren lokalisert på fjellet og byr på fantastisk utsikt – sommer som vinter – og mange muligheter for aktivitet.

De har en rikholdig meny bestående av lokale spesialiteter som møsbrømlefser, rømmegrøt og lefser. I tillegg har de hjemmelagde kaker og andre søtsaker, samt rullerende varmretter, hvor det kun benyttes friske, gode råvarer av høy kvalitet.

Aktiviteter

Hver dag kl. 07.00 og kl. 17.00 tas geitene inn til melking i fjøsen. Barn og voksne som ønsker å se på melking og stell av geitene er hjertelig velkomne. 

Vi tilbyr også vandringer med utgangspunkt i seteren hver lørdags formiddag.

Åpningstider:

Tirsdag - Søndag: 12:00 - 18:00          

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 959 86 387

Mail

Hjemmeside

Facebook

Instagram

   !
   9
   N
   1
   2