localStorage.setItem('track', '1'); localStorage.setItem('trackCenter', '0');

Låven på Ljønes

På idylliske Ljønes finner du husflidsutsalg og festlokale på låven!

I nydelige omgivelser kan låvelokalet leies til festlige sammenkomster, jubileer eller bedriftssamlinger. Ønsker du en titt inn i butikklokalet med husflidsprodukter kan det også avtales. 

For mer informasjon: Låven på Ljønes

Arctic cabins - Vestvatn

Arctic Cabins drives av ekteparet Lorenzo Pirra og Valentina Mariotti fra Italia.

En drøy time fra Bodø lufthavn finner man Arctic Cabins. Her tilbys overnatting i koselige og velutstyrte hytter gjennom hele året. Et besøk til Arctic Cabins passer for alle slags grupper; fra den lille barnefamilien som vil leie seg en hytte for helga, til bedrifter som ønsker full forpleining med kurs og konferanse.

Link til hjemmeside her

Arctic cabins - Vestvatn

En drøy time fra Bodø lufthavn finner man Arctic Cabins. Her tilbys overnatting i koselige og velutstyrte hytter gjennom hele året. Et besøk til Arctic Cabins passer for alle slags grupper; fra den lille barnefamilien som vil leie seg en hytte for helga, til bedrifter som ønsker full forpleining med kurs og konferanse.

Et besøk hos Arctic Cabins handler også om smaker. Vi samarbeider med de beste, lokale matprodusentene, og kokker som gjør sitt ytterste for å gi deg en uforglemmelig matopplevelse.

Arctic Cabins beliggenhet er optimal for den som er ute etter naturopplevelser og aktivitet i et av Saltens beste skiterreng. Vinterstid er alpinbakken åpen hver helg med egen, gratis barnebakke. Om sommeren er veien kort til nærmeste ørretvann. Beiarfjellet, Saltfjellet og Svartisen Nasjonalpark er bare et steinkast unna.

Etter en lang dag med aktivitet er det fint å finne roen med en tur i vår vedfyrte sauna.

Sammen med lokale aktører tilbyr vi også mange spennende aktiviteter som for eksempel hundekjøring, hesteridning, ski, fjellturer, og mer. Området rundt Arctic Cabins er også perfekt for å oppleve det magiske nordlyset på nært hold, gjerne i kombinasjon med en matbit under åpen himmel.

Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opphold for dere.

Du kan booke hytte på vår hjemmeside vår her eller kontakte oss på telefon 901 09781. 

Facebooksiden vår finner du her.

Møller på Oldereid

Gaukstadmølno

Ei kornmølle som ligger like ved brua over Oldereidelva på Gaukstad. FV 812. Mølla ble drevet av vann som ble ledet fra elva. Mølla er eid av Skjerstad historielag. Den er restaurert og kan brukes I dag. Mølla tilhørte tidligere folket på Enge.

 

Engelsk tekst:

A mill for grinding grain into flour situated close by the bridge across the Oldereid River. The water for running the mill was lead through a tube from the river. The mill is owned by Skjerstad historian society and has been restored so it can be used to day.

 

Møller langs Oldereidelva

Lenger ned langs Oldereidelva, ved utløpet i Misværfjorden, finnes ei barkmølle og kornmølle i samme hus med dobbelt sett kvernsteiner samt barkbrygge. Barkmølla var i to etasjer, men er i dag ombygd til naust. Barkbrygga er restaurert av Bygningsvernprosjektet i Skjerstad. To gamle kornmøller står på sine tufter like ved og er restaurert, men kan ikke brukes pga. vassdragsreguleringen. Mellom disse to møllene ligger restene etter Johnsenmølna og restene etter kraftstasjonen som ble bygget i 1937.

 

Engelsk tekst:

Mills along the Oldereidriver

Down the Oldereid River, where the river meets the Misværfjord, you can see a mill for grinding both bark and grain in the same house. The mill has a doble set of millstones and a dock for transporting ground bark. The mill had originally two floors, but today it is rebuilt as a boathouse. The dock is restored. Further up along the Oldereid River you can find two more old flourmills, but they cannot be used today because of regulations connected to hydropower. There is also the remnants of a small power station built in 1937 which supplied the houses at Oldereid with electric power for one light bulb each!

Misvær camping

En idyllisk campingplass med kort avstand til Misvær sentrum.

Misvær Camping ligger ca 1 times kjøring fra Bodø. I Misvær finner du fantastisk natur for de turglade, flere fiskemuligheter og Vestvatn alpinanlegg ligger ca. 10 min kjøring fra campingen, for å nevne noe. I Misvær sentrum finner du butikker, kafêer og bensinstasjon.

Misvær camping har 5 hytter til utleie. Alle våre hytter har kjøkken, dusj og toalett. Noen av hyttene har i tillegg vaskemaskin. Antall sengeplasser på hyttene varierer. Hos oss er du garantert rene hytter. Mer informasjon om hyttene, samt priser finner du på hjemmesiden vår.

Ved campingen er det ca 100 faste plasser for campingvogner. Hver plass har eget strømuttak og strømmåler. I tillegg har vi 18 døgnplasser for bobil/caravan med mulighet for strømtilkobling. Inkludert i prisen er bruk av vårt nylig renoverte serviceanlegg.

Tømmestasjon for bobil og caravan finner du ved innkjøringen til campingen.

Siden 2010 har Misvær camping blitt drevet og eid av Byggmann Nord AS. Byggmann Nord eier og driver også YX Misvær, som er bensinstasjonen i Misvær.

Kontaktinformasjon:

www.misvaercamping.no 

Booking: +47 970 60 345 

Facebook

Ljøsenhammeren seter

Ljøsenhammeren seter byr på lokal mat, nydelig natur, hundekjøring og kanskje får du også oppleve 300 geiter som er til seters. Nytt av året er oppstillingsplasser for caravan og hundekjøring med vogn.

Ljøsenhammeren var tidligere en samisk bosetting. Men fra 1961 har området vært mest kjent for å huse seterdrift med geiter, og fra 1963 også en seterkafe. I tillegg til hovedbygningen med sitteplass til 80 personer, består tunet rundt videre av en fjøsbygning og 3 små hytter, et stabbur og en grillplass. Den ene hytten på området («Brita Stina stua»), og et gammelt stabbur er fredet som samisk kulturminne.

Ljøsenhammeren er lokalisert i Bodø Kommune langs fv812 mellom Rognan og Misvær. Det tar ca. 20 minutter med bil fra Rognan sentrum, og 1 time fra Bodø for å komme hit. Trass i den sentrale beliggenheten er seteren lokalisert på fjellet og byr på fantastisk utsikt – sommer som vinter – og mange muligheter for aktivitet.

Aktiviteter

Hver dag kl. 07.00 og kl. 17.00 tas geitene inn til melking i fjøsen. Barn og voksne som ønsker å se på melking og stell av geitene er hjertelig velkomne. 

Hundekjøring i vogn er en helt ny aktivitet ved Ljøsenhammeren sommeren 2021. 

I området er det gode turmuligheter både sommer og vinter.

Åpningstider kafe

Vår gode kafe serverer lokal mat:

mandag - søndag kl. 12.00 - 18.00       

Caravanplasser

Vi har oppstillingsplass for caravan. Det er mulighet for tilkobling av strøm, tømming av gråvann/toalettanke og vi har et moderne sanitæranlegg.

Pris pr. døgn med strøm: kr. 250,-

Pris pr. døgn uten strøm: kr. 200,-

 

Kontaktinformasjon:

Tlf: 46673790

Facebook

Nærbutikken Skjerstad

Butikken med det du trenger i det daglige - dagligvarer, jernvarer, byggevarer, apotek, fritidsutstyr og drivstoff.

Nærbutikken Skjerstad (Fjeld AS) har blitt drevet av familien Solem i fire generasjoner. I dag er det Marte Solem som driver butikken.

Varesortimentet er tilpasset lokalsamfunnet - med litt av alt du trenger i det daglige! Her får du dagligvarer, jernvarer, byggevarer, fritidsutstyr, apotekvarer, drivstoff og enda mere. Butikken har tilleggstjenester som tipping, pakkeutlevering for Posten, hjemkjøring av varer, eller trenger du kanskje hjelp til å bære i bilen?

Velkommen innom for en hyggelig handel.

Åpningstider Nærbutikken:

mandag - torsdag kl 09:00 - 16:30

fredag kl 09:00 - 17:00

lørdag kl 10:00 - 15:00

Åpningstider Felleskjøplageret:

mandag - fredag kl 07:00 - 15:00 

Kontaktinformasjon:

Fjeldbakkan 6.

tlf butikk 954 27 211

tlf Felleskjøpet 915 25 768

Torills blomster og gartneri

Torills blomster ligger midt i Misvær sentrum, i tidligere Ysterigården. Blomsterbutikken ble åpnet i 2003, og har blomster til enhver anledning, også egenproduserte sommerblomster fra eget gartneri i Vestvatn.

I butikken finner du også gaveartikler, smykker, garn fra Sandnesgarn og Drops design, diverse kaffe fra Crema kaffebrenneri, sjokolader og godteri fra bl.a Weibel og tante pose, nydelig  Himmelstund eple- og bringebærcider.


Torills blomster kan ordne alt i forbindelse med begravelse; alt av blomster, trykking av program, pynting i kirken,transport av båre med egen bårebil (priser finnes på bedriftens Facebookside).

Torills blomster utfører også gravstell på Misvær og Skjerstad kirkegårder (priser på dette finner du på bedriftens Facebookside), formidler gravstener og kontakt med skrifthugger for oppussing av gravsteiner.
 

Åpningstider:

Onsdag: 11:00 - 16:30
Fredag: 11:00 - 16:30
Lørdag: 11:00 - 14:00


Kan nåes på telefon (95799092) og tar imot bestillinger utenom åpningstidene.

Gartneriet i Vestvatn har ikke fast åpningstid, men ta kontakt på forhånd på telefon 957 99092. 

Facebookside her

Mail 

Kom Inn!

Kom Inn Butikk og Kafe` er et flerbrukslokale som blant annet tilbyr kafé og kunst/håndverksbutikk. Butikken består av vakre, håndlagde produkter av god kvalitet, produsert av en rekke kreative og flinke folk med tilhørighet til Kulturveien.

I kafeen kan du blant annet nyte kaker, vafler, småretter, milkshake, god kaffe, brus, øl og vin. Vi har en solrik terrasse med utsikt til elva.

Kom inn! startet som Adventshuset i desember 2019, og god mottakelse gjorde at gründer Marit Moen satser videre på et unikt opplevelseshus langs Kulturveien, i hjertet av Misvær.

De har også egne arrangementer, aktiviteter for barn og det er mulighet for å leie lokalet til private arrangement.

Kom Inn! holder til i deler av lokalene til Misvær ysteri (her ble Misværosten produsert fra mai 1925 til 1975). 

Åpningstider:

Informasjon om åpningtider finner du på Facebook her

Tlf: 989 01 097.

Adr. Kulturveien 3590

Saltstraumen camping

Pluscamp Saltstraumen Camping ligger like ved Saltstraumbrua, langs Kystriksveien (Rv17), kun 33 kilometer fra Bodø. Fra campingen er det 2-3 minutter å spasere ned til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. Saltstraumen kan komme opp i en hastighet på ca 24 knop og det dannes store virvler når den går på sitt sterkeste.

Fra campingplassen er det variert turterreng, og en del av stiene langs strømmen er tilrettelagt for rullestol. Nærhet til fjellområder med mange attraktive toppturer, både sommer og vinter. Saltstraumen har rikt marint liv, og fiske er mulig fra land, eller vi kan formidle båtutleie. Saltstraumen DykkeCamp er lokalisert i samme lokaler og tilbyr dykking og snorkling i strømmen.

Bylivet i Bodø er kun 40 min unna med butikker, kafeer og restauranter, et rikt konsertliv, Nordlandsbadet og Norsk luftfartsmuseum. 

Det går buss fra Saltstraumen til Bodø flere ganger daglig. PlusCamp Saltstraumen har 19 hytter og 2 leiligheter med dusj/wc, TV og oppvaskmaskin. De har også 4 enkle hytter for overnatting, mange teltplasser og ca. 80 caravanplasser. I det nyrenoverte serviceanlegget finns dusjer og toalett inndelt i små adskilte rom, og et familiebaderom. Trådløst gratis WiFi.

 

Saltstraumen Camping

Knaplund, 8056 Saltstraumen

Telefon: (+47) 75 58 75 60

Hjemmeside

E-mail

Finnvali naturpark

Finnvali naturpark er et friluftsområde spesielt tilrettelagt for barnefamilier på dagsbesøk. Her finner du en flott badestrand med flytebrygge, lekeområder, sandvolleybane, sjørøverskute med mer.

Ved Finnvali naturpark kan du leie båter og kanoer. Her er det er mye fin ørret i vannet som kan tilbedredes ved en av de mange bålplassene. Tørr ved inngår i prisen. Ei stor grillhytte og gapahuk er tilgjengelig om det kommer regn.

De leier også ut grillhytte og en stor lavvo. Disse kan leies for overnatting. Det er plass for inntil fire bobiler/campingvogner. 

Priser: 

 • Dagsopphold voksen 100 kr / barn 50 kr / familie (inntil 5), 250 kr
 • Leie av båt/kano inntil 3 timer,  200 kr, deretter 50 kr per time
 • Caravan/bobil 300 kr per døgn
 • Strøm 100 kr per døgn
 • Leie av stor lavvo 500 kr per døgn
 • Fiskekort 67 kr per døgn

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 917 74 608

Link til Facebookside

Tuvsjyen

Hos Tuvsjyen får du oppleve den behageligste delen av steinalderen i Saltstraumen. Her serveres det beste fra menyen til våre forfedre i hyggelig atmosfære. I jordgammene tas du tilbake flere tusen år i tid. Velkommen til spennende mat- og kulturopplevelser!

Tuvsjyen har blant annet utleie av leiligheter, båter, fiskeutstyr og brygge. Opplev steinalderliv i jordgamme og opplev lokal, unik mat som tilberedes i kokegrop. Det er gode fiske- og dykkemuligheter fra strandlinja.

Tuvsjyen kan også tilby barnevennlige utflukter, aktiviteter og badestamp.

Tuv (Riksvei 812)
8056 Saltstraumen

Telefon: 957 25 006
E-post


Nettside

Facebook

Brekkmarka

Rasteplassen er opparbeidet og drives av lokalbefolkningen i området. Her kan du raste, grille, bade eller bare nyte roen og utsikten.

Det er fin ørret i vannet. Ønsker du å fiske finner du informasjon om kjøp av fiskekort på tavla eller på inatur.no

Her er også toalett. 

Vesterli

Rasteplassen i Vesterli er opparbeidet og drives av lokalbefolkningen i området. Her kan du raste, grille, bade eller bare nye roen og utsikten.

Det er fin ørret i vannet. Ønsker du å fiske finner du informasjon om kjøp av fiskekort på tavla eller på inatur.no.  

Kåsmohalsen

Dette må vel kunne kalles for Bodøs flotteste rasteplass! På Kåsmohalsen finner du en koselig rasteplass med gapahuk, sitteplasser, informasjonstavle og toalett. Rasteplassen er opparbeidet og drives av lokalbefolkningen.

Sandkollen rasteplass

Mens du tar en pust i bakken kan du ta en titt på en av Skulpturlands Nordland sine kunstverk: "Protractus".

Kristján Gudmundsson har sagt at kunstverket er “som et kar med bilder og idéer". Han har kalt sitt verk Protractus og gir dermed assosiasjoner til "å nå utover" eller "å bevege seg hinsides". Formen på skulpturen baserer seg på transportøren, det velkjente hjelpemidlet fra geometrien for å måle vinkler på en plan flate eller forandre målestokken.

Her kan du lese mer om Protractus

Kvikstadheia rasteplass

Her finner du informasjonstavle om Kulturveien, benker og ei nydelig utsikt fra fjellet og ned mot havet. 

Bensinstasjon Skjerstad

I tilknytning Nærbutikken Skjerstad finner du en bensinstasjon.

Nærbutikken Skjerstad (Fjeld AS) tilbyr utkjøring av varer hver fredag. De har også pakkeutlevering for Posten.

Nærbutikken ligger under Norgesgruppen.

Åpningstider Nærbutikken:

mandag - torsdag kl 09:00 - 16:30

fredag kl 09:00 - 17:00

Åpningstider Felleskjøplageret:

mandag - fredag kl 07:00 - 15:00 

Kontaktinformasjon:

Fjeldbakkan 6.

tlf butikk 954 27 211

tlf Felleskjøpet 915 25 768

Saltstraumen hotell

Saltstraumen Hotel har etablert seg som et av de ledende kurs- og konferansehotell i Bodø.

Kursarrangør med lang erfaring

Det å være kursarrangør stiller store krav til både service og fasiliteter. Derfor er det viktig hvem man velger til sitt arrangement.

Alle våre medarbeidere har lang erfaring i bransjen, noe som gjør deg trygg på at arrangementet blir perfekt. Våre konferanserom er nyoppusset og oppfyller dagens krav til AV utstyr.

I tillegg kan vi tilby deg et opphold i kulisser de fleste bare kan drømme om, med Saltstraumen rett utenfor vinduet, og majestetiske Børvasstindan ruvende i bakgrunnen.

Dette gir deg en Nord Norsk naturopplevelse du sent vil glemme.

Spennende bungalower

Saltstraumen hotell har også bungalower som er mulig å leie.

De ligger i umiddelbar nærhet til hotellet. Hver bungalow har to soverom med to senger på hvert rom, to flislagte bad tilhørende hvert av soverommene. Kjøkkenkrok med kokemuligheter, og stue med sofa og TV.

På sofaen kan det rees sengeplass til to personer, slik at det er plass til totalt 6 personer i buyngalowen.

Bungaloowene er i utgangspunktet selvhushold, men skulle sengetøy, utvask eller forkost være ønskelig, kan dette kjøpes og leies i hotellets resepsjon.

Les mer om Saltstraumen på Visit Bodø sin hjemmeside.

Kontakt oss

8056 Saltstraumen

Telefon: 75 50 65 60
E-post: hotel@isaltstraumen.no
Nettside: http://www.saltstraumenhotell.no

Håjen gård og ridesenter

Håjen gård og ridesenter er et lite ridesenter med vakker beliggenhet på Oldereid i Misvær ca 7 mil syd for Bodø. Vi tilbyr rideturer på veltrente og godlynte hester (Islandshester og Nordlandshester) i fint terreng året rundt.

Turene tilpasses etter kundenes ønsker og rideferdigheter. Vi arrangerer også turer for de som aldri har sittet på en hest. Foruten våre ordinære turer kan vi tilpasse opplevelser for firmaer, venner, fødselsdager med mer. Vi tilbyr også servering om det er ønskelig.

Hos Håjen gård og ridesenter er det 10 års aldergrense.

Priser:

 • 1 timers tur kr 400,-
 • 2 timers tur kr 500,-
 • Tur "fra fjell til fjære" - sommer kr 600,- ( 2,5 -3 timer)
 • Halvdagstur - sommer kr 700,- ( ca. 4 timer)
 • Heldagstur - sommer kr 1200,- ( 7 - 8 timer)

 

For bestilling eller mer informasjon ta kontakt på vår Facebookside

Berit:

Tlf +47 962 29 042 / mail bhauge54@hotmail.com

Linda:

Tlf + 47 915 59 042 /mail linda.rostad@icloud.com

Ursetvika

Badestrand på Støvset!

Heian, Ljønesgradden

Dette er en nydelig ettermiddagstur til et utsiktspunkt av strategiske dimensjoner! 

Herfra ser du solnedgangen i vest, Mjønestindan i nord, Skjerstad i øst og innover mot Misvær og Lurfjelltind i sør.

Du kan parkere bilen ved den gamle fergekaia på Ljønes. Herfra følger du merker opp lia og videre langs bergene. Lett og oversiktlig tur til øverste punkt av heian. Turens lengde er ca. 2 km.  

Ta med kikkert om du har, så ser du kanskje en orrfugl ute på myra.

Vestvatn alpinanlegg

Bodøs beste alpinanlegg finner du i Vestvatn!

Skikjøring

I hovedbakken finner du et langt T- trekk på 1250 meter med høydeforskjell på 315 meter. Her er 4 nedfarter; en bred hovedbakke, med flere varianter mot syd. Nord for heisen er det 2 frikjøringsbakker.

I bakken finner du rails og hopp. Kombinert med skog, frikjøring og pudder er det du som avgjør moroa.

Coop familiebakke er gratis å benytte for alle. Her er tautrekk på 120 meter. En ypperlig plass hvor barn og voksne kan kose seg, og øve på alpine ferdigher. Her settes opp portaler for spenning og utfordring.

Rundt familiebakken er det parkbord, benker, bålpanner og grillhytter. Her finner du også ved om er gratis.

Heiskort

Heiskort kan kjøpes på nett og du kan gå rett i bakken. Du kan også kjøpe heiskort, og hente billett og keycard i kafeen. Alle som skal benytte heisen må ha Keycard. Les mer om dette 

her

Kafé og servicebygg

I servicebygget på 560 m2 er det stor kafé og varmestue. Her er enkel meny med møsbrømlefse, toast, pølse, vaffel, nudler, samt kaffe, kakao, brus og sjokolade. Det er tillatt å spise medbrakt mat innendørs. Servicebygget inneholder også garderober og toaletter.

Rundt servicebygget finner du bord og benker.

Skiutleie

I servicebygget finner du også skiutleie. Her er ca 150 par skipakker med carving, twintip og snøbrett og 250 par sko til disse ,samt 80 hjelmer i alle størrelser og snøbriller. Hjelmer og snøbriller kan også kjøpes.

Bankterminal er tilgjengelig på alle salgspunktene. 

Langrenn

Like ved skianlegget ligger langrennsløyper med flomlys for både klassisk og skøyting. Totalt ca. 25 km spor inkludert fjelløype. 

Hvor og når?

Vestvatn Alpinanlegg ligger 10 km sør for Misvær sentrum, og ca. 70 km fra Bodø by.

Sesongåpent fra romjul til slutten av april. Åpnet lørdag og søndag, og ettermiddag/kveld på onsdager. I tillegg er bakken åpen i romjul, vinterferie og påske. Bakken og servicebygget kan leies alle andre dager.

Kontakt:

Vestvatnveien 100, 8100 Misvær

Telefon: 411 91067

Mail

Hjemmeside

Facebook

Vi sees i bakken!

Spasertur ved Misvær kirke

I nydelige Misvær er turmulighetene mange. Her viser vi deg en spasertur i området rundt Misvær kirke.

Bilen kan parkeres ved Misvær kirke. Herfra går du til baksiden av kirken. Der finner du en sti som fører deg ned til stranden (Vika), Her fra tar du sti/gangvei til høyre og følger den forbi hengebrua og følger stien helt til du kommer til sykehjemmet. Fra sykehjemmet finner du vanlig kjørevei opp mot kirka. Underveis vil du finne fine sitteplasser hvor du kan nyte medbrakt niste.

Samtidig som du tar turen innom Misvær kan vi friste med en tur innom enten Urtehagen eller Amors butikk for nydelig mat og drikke. Skulle bilen ha behov for påfyll finner du YX midt i Misvær sentrum.

Egner seg fint for barnevogn og rullestol. 

Ursetodden

Dette er en stilig odde langs Misværfjorden, perfekt for en piknik. Odden er gresskledd og velegnet for å trille en rullestol rett fra bilen.

Herfra ser du brua over til Skjerstad i nord og Lurfjelltind i sør. Selveste Stornupen troner rett bak klippen som gaupa bruker når den leker løvenes konge.

Ha gjerne en frisbee eller kuler til boccia på innerlomma.

Høyskytter på Bue

Informasjon kommer!

Misvær kirke

Misvær kirke ble innviet i 1912 som et resultat av et sterkt ønske fra folket som bodde i Misværområdet.

Kirkeveien til Skjerstad var besværlig og ønsket om ei kirke i lokalsamfunnet ble realisert. Allerede i 1898 var kirkegården i Misvær tatt i bruk, og tanken om eget kirkebygg ble første gang nevnt i dokumenter i 1908. Vedtak ble fattet i 1910 og byggestart var i 1912.

Kirken ble finansiert av innsamlede og offentlige midler. Vedlikehold og nødvendig oppussing har skjedd på dugnad, og kirken kalles «dugnadskirken» på folkemunne.

 • Det står et gammelt stabbur, "Korshuset", på Mohus i Misvær. Dette ble sannsynligvis brukt både som et religiøst samlingssted og til å oppbevare likkister vinterstid mens fjorden var islagt. Huset var i bruk fram til ca år 1725. Huset er innvendig dekorert med akantusranker.
 • Altertavla i Misvær kirke er malt av Ola Abrahamsen.
 • Antall dugnadstimer brukt til restaurering av Misvær kirke i 1998 - 1999, var hele 2960 timer.
 • Misvær menighet var eget sokn fra 1997 - 2015. Tidligere var det kapelldistrikt under Skjerstad.

Les mer om Misvær kirke her

Misvær church:

Misvær church was inaugurated in 1912, and is an annex to Skjerstad church. The church was a result from strong wishes from the people in Misvær area, because they found the distance to the Skjerstad church long and difficult, especially in the winter time when the fjord was frozen. Already in 1898 the graveyard was taken into use, and the idea of a church building was mentioned for the first time in official documents in 1908. The council made a decision on building the church in 1910 and the building started in 1912. The church was funded on money raised by the people together with public money. Necessary maintenance is often done by voluntary work of the people of the parish. Therefore the church is often called the church of voluntary work.

Sagaspillet Ragnhilds drøm

Spillet om kristningen av Salten.

Spillet Ragnhilds drøm tar utgangspunkt i de hendelser som er nedtegnet i Snorre om da Ola Tryggvason kristnet Norge. I året 999 befant kongen med sine menn seg i Saltenområdet. Først prøvde de en gang å ta den lokale høvdingen, Raud den rame, men da opplevde de at havet røk opp til storm, så de kom ikke inn Saltenfjorden. Olav reiste så videre nordover, men kom senere tilbake og tok livet av Raud den Rame.

I sagaspillet tenker vi oss at høvdingen, Raud den Rame, som hadde datidens største båt, hadde vært på vikingetokt i England, Irland og Skottland. Der hadde han røvet med seg henne som han tok til hustru. Henne møter vi ikke fordi hun har tatt sitt eget liv ved å gå i myra. Hennes møte med et land som hun opplevde som kaldt på alle måter ble uutholdelig. Raud hadde også røvet med seg henne som vi møter som Frøydis, og som ble hans frille. Både hans kone og Frøydis hadde møtt kristendommen i sitt hjemland, og der blitt døpt. Vi møter Ragnhild, Rauds datter, som har drømmer der hun ser inn i framtiden. Hun er redd og ser varsler om en fiende, og håper på et mykere samfunn på samme måte som sin mor. Handlingen er bygget opp i spenningsfeltet mellom det onde og det gode, det hedenske vikingesamfunnet og den nye maktfaktoren – kristendommen.

Handlingen utspiller seg på Graddholmen på Skjerstad i Bodø kommune i Nordland. Kulissene er et  jernaldersamfunn, Raud den Rames gård med beboere. «Skuespillerne» eller statister spilles hovedsakelig av medlemmer av de lokale korene Breivik Sangerlag og Misvær Sangerlag, som i tillegg til å spille skuespill, synger. Det leies inn profesjonelle skuespillere til hovedrollene. I halvsirkel nordvest for gården er det bygget et utendørsamfi med sitteplass til ca. 750 tilskuere.

Les mer om Ragnhilds drøm her

Sjågvika

Børelva er et område med mange fine turmuligheter. Utløpet av elva er en super plass for barna å finne flyndre, eller du kan ta turen oppover mot flågene over Børvassura.

Denne turen går over elva gjennom elgens, hakkespettens og hjortens rike, til posten som er i Sjågvika.  Herifra kan du ta turen rundt Djupfjorden til Skavlhaugen og kanskje videre forbi helt til Skavlhaugvika. Alternativt kan du følge skogen langs Børelva oppover mot Børvatn, eller bergene oppover mot Børtind for litt utsyn.

Fortsett 50 meter forbi husene på kartet, hvor stien er marker, så ser du en fin parkeringslomme inne til høyre, merket med blå P på kartet. Følg kjerrevei herifra til du kommer inn på kjerreveien som leder til hengebrua over Børelva.

Husk å løft blikket i fall ugla sitter å later som ingenting i toppen av et tre.

Gillesvågnakken

Gillesvågnakken er en super plass for oppdagelsesferd i fjæra eller i skogen langs Gillesvågnakken.  Du kan også gå til høyre utover rundt Bjorviknakken mot Åselibrua, eller opp på Tverrheia bak husene, og kanskje videre til Likollen/Durmålshaugen? 

På andre siden av fjorden ser du et øde naturområde hvor folk sjelden ferdes grunnet bratte passasjer.

Når du kommer til Gillesvåg fra byen, ta andre avkjørsel ved busslommen, og kjør helt ned til tydelig parkeringsområde nede ved havet, merket med blå P på kartet.  Deretter finner du posten etter en kort spasertur over fjæra og langs en liten bit sti til du ser en benk (merket med rød nål på kartet).

Vestvatn Arctic Husky Tours

Hundekjøring: den ultimate vinteropplevelsen! Har du en drøm om å få kjøre ditt eget hundespann samtidig som du nyter vakker natur? Kom på besøk til Vestvatn Arctic Husky, en opplevelse du aldri vil glemme.

VAHT tilbyr turer for små grupper, 1 - 6 personer. Deres hundegård ligger i bunnen av Vestvatn alpinanlegg, en times kjøring fra Bodø. Her får du være med på å klargjøre hundene for sledeturen, og sele på før du i harmoni med ditt eget hundspann glir lydløst gjennom vinterens eventyrlige landskap. Hvis du heller vil være passasjer er det også mulig.

– En opplevelse du aldri vil glemme!

Normalt varer vintersesongen fra begynnelsen av desember til ut april.

Ønsker du hundeopplevelser sammen med VAHT i sommersesongen, kan egne opplevelsespakker tilrettelegges for skoler, bedrifter og privatpersoner.

Opplevelsen varer ca. to timer.

Større grupper avtales særskilt.

Kontaktinformasjon:

Instagram @vestvatnarctichuskytours

Telefon: +47 482 29 885

Mail: vahtours@yahoo.com

 

Skjerstad kirke

Skjerstad kirke ble innviet i 1959, men Skjerstad sokn ble nevnt første gang allerede i 1390.

Det er grunn til å tro at den første kirken ble bygd her etter kristningen av Norge på 1100-tallet, og at det kan ha stått et gudehov her tidligere. Det har vært flere kirkebranner, og selve kirketomta er flyttet. Der presteboligen står i dag var det tidligere en kirkegård, og gamle gravstøtter ble funnet der. De eldste er datert til 1200-tallet og er de eldste gravminner i Nord-Norge. Rester av et solkors i kleberstein er funnet, og er det eneste av sitt slag nord for Ålesund. Tilsvarende kors dateres til 1100-tallet. Alle disse står utenfor presteboligen.

Skjerstad church:

The church was inaugurated in 1959, but the first time Skjerstad parish was mentioned was in the year 1390. It is believed that the first church was built here after the christening of Norway in the 12th century, and that there might have been a guild hall for worshiping norse gods here back in pagan time. There has been several church fires here through the history, and the church ground has been moved. Where the rectory is built today, there used to be a graveyard and old tomb stones have been found there. The oldest tomb stones are dated back to around year 1200, and they might be the oldest tomb reminiscents in Northern Norway. Remnants of a swastika has been found, and this is the only one north of Ålesund. Equivialent swastikas are dated to the 12th century. All these reminiscents are on display outside the rectory.

Lystgaard

Lystgaard og Skråplanet på Skjerstad. Et samlingspunkt av de sjeldne med et unikt særpreg som garantert vil gi deg gode minner for livet.

Lystgård ligger i den nedlagte befalsmessen på Skjerstad. De tilbyr selskapslokaler til 50 personer. Her kan du feire firmafesten, konfirmasjon, bursdag og lignende. 

I kjelleren ligger Skråplanet pub og scene. Her arrangeres konserter, quizkvelder, ungdomsklubber og barneforestillinger.

Skråplanet er åpent hver fredag og lørdags kveld.

Følg med på Facebooksiden deres for oppdatert informasjon.

YX Misvær

XY Misvær, eller Bænzen som den omtales i lokalsamfunnet, ligger midt i sentrum av Misvær. I tillegg til å fylle drivstoff, kan kan du ta deg en pause for å nyte en hamburger, pølse, pizza eller en påsmurt baguett.

Husqvarna forhandler

Vi er stolt Husqvarna forhandler og har autorisert reperatør for Husqvarna sine produkter. Ta kontakt for gode tilbud. 

Verksted

Vi har godkjent bil - og traktorverksted.  Ønsker du lagring av dekkene dine? Vi har dekkhotell og hjelper deg gjerne!

Åpningstider:

Mandag- torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 -20:00

Lørdag: 10:00-18:00

Søndag 13:00-20:00

Kontaktinformasjon:

Tlf: 75 53 82 00

Telefon utenom åpningstid: 99 23 66 99

Se vår Facebookside for tilbud.

Urtehagen på Tofte

Urtehagen på Tofte ligger i landlige omgivelser i Misvær, ca. 500 m fra sentrum. Frem til 1. januar 2022 blitt drevet som restaurant/kafe med faste åpningstider. Nå tas det i mot små selskaper og bestilling av catering etter avtale. I tillegg selges egenproduserte og innkjøpte produkter basert på naturens råvarer.

Spisested Vikkastua ligger i et over hundre år gammelt hus med masse sjarm. Her serveres nydelig mat med vekt på lokale råvarer og urter fra egen hage. 

Kontaktinformasjon:

Adr. Oppegårdveien 7, 8100 Misvær

Tlf: +47 951 55 525

Facebookside 

Hjemmeside

Bjørns Pub

Puben til Bjørn og Randi Liland finner du i en gammel driftsbygning på Lysthushaugen. I fantastiske omgivelser kan du nyte ekte hjemmelaget øl av ypperste kvalitet.

Bjørns Pub ble åpnet i mars 2014. Puben finner du i en gammel driftsbygning på Lysthushaugen 8, Skjerstad. Puben drives av Bjørn og Randi Liland.

De har bevilling for skjenking av eget-brygget øl i klasse 2 og 3. Ølet deres har blitt godt mottatt og puben er et selvsagt møtested for både fastboende og besøkende. Puben har 20 sitteplasser inne og like mange ute.

I sommerhalvåret er puben åpen hver fredager fra kl. 20:00 til 23:00.

I vinterhalvåret er puben åpen annen hver fredag.

Bjørn og Randi åpner også på forespørsel på andre dager/tider.

 

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 915 93 042

Facebookside 

Adr. Lysthushaugen 8, Skjerstad

Bakeverkstedet Salten

Bakeverkstedet Salten er et nyetablert bakeri med hovedvekt på lefseproduksjon. De holder til i sentrum av Misvær, rett over bensinstasjonen.

Her får du levert den nydeligste tradisjonsbakst med utgangspunkt i lokale oppskrifter. De har fem til sju ulike kaffelefser, flatbrød og møsbrømslefse.

I tillegg til lefser lager de gelé, gomme, møsbrøm og fetaost i beskjedne mengder. På annonserte dager baker de også fersk hvetebakst.

Lefser leveres i hovedsak på bestilling, til arrangement, bedrifter og ellers til egen deltagelse på messer o.l. Deres åpningstider vil derfor være etter prinsippet; vi åpner når vi kommer og stenger når vi går. I all hovedsak betyr dette fra tidlig morgen og utover ordinær arbeidsdag.

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 952 47 512

Mail

Hjemmeside

Amors

Midt i hjertet av Misvær finner du det nydelige stedet Amors. Et hus fylt av kjærlighet og gode smaker.

Amors er en opplevelse for sansene. Her er det kafé og bakeriutsalg med salg av brukt og antikk, husflids produkter med mer.

Anette som driver Amors butikk baker havrekjeks, spekulasi, vannkringler, småkaker, brød, scones og flere nydelige variasjoner av kaker. Hjemmelaget marmelade og gelé har hun også. Flere av oppskriftene har gått i arv i generasjoner.

Amors var tidligere et bakeri drevet av Anettes foreldre. Hennes besteforeldre Harald og Kitty Hansgård drev gjestgiveri og kafe. Anette er 3. generasjons driver av stedet.

Åpningstider: se Facebooksiden

Kontaktinformasjon: 

Kulturveien 3606, 8100 Misvær

Tlf: +47 976 74 306

Facebookside

 

  

Kalkovnen i Breivik

Kalkovnen i Kjettnes ble bygget i 1910-1915, og er murt opp av stein med et innvendig lag av ildfast stein. I ovnen ble det brent kalk av kalkstein som ble hentet fra fjellet ovenfor. Kalksteinen i fjellet er svært kalkholdig; om lag 90 % kalkinnhold. Steinen ble fraktet på en skinnegang til ovnen og lagt inn i den lagvis med trekull. Stedet der ovnen er bygget er ideell på grunn av rikelig tilgang på kalkstein og bjørkeskog til fyring i ovnen, samt muligheter for utskiping av ferdig kalk. 

I bunnen av ovnen er det 3 hull som ble brukt til fyring og uttak av ferdigbrent kalk. Kalken ble brukt som bestanddel i mørtel.

The lime kiln in Kjettnes

The lime kiln in Kjettnes was built in 1910-1915, and is made from bricks with an inside layer of refractory (heat resistant) bricks. Lime was produced here by burning lime stone in the kiln. The limestone was recovered from the mountainside just behind the kiln and transported on rails directly into the kiln. The lime stone in this area is very rich in lime; about 90%. The kiln was filled with layers of lime stone and char coal, and the fire was lit from the bottom. 3 openings at the bottom of the kiln can be seen, - for lighting the fire and for collecting the lime. This particular are is ideal for producing lime, - rich contents of lime in the mountain and birch wood for burning coal. The lime was used in the producing of mortar.

Vika

Flott badestrand med flytebrygge i Misvær!

Låven på Finnvali

Info kommer

Nærbutikken Skjerstad

Butikken med det du trenger i det daglige - dagligvarer, jernvarer, byggevarer, apotekvarer, fritidsutstyr og drivstoff.

Nærbutikken Skjerstad (Fjeld AS) har blitt drevet av familien Solem i fire generasjoner. I dag er det Marte Solem som driver butikken.

Varesortimentet er tilpasset lokalsamfunnet - med litt av alt du trenger i det daglige. Her får du dagligvarer, jernvarer, byggevarer, fritidsutstyr, apotekvarer, drivstoff og enda mere. Butikken har tilleggstjenester som tipping, pakkeutlevering for Posten, hjemkjøring av varer, eller trenger du kanskje hjelp til å bære varene i bilen?

Velkommen innom for en hyggelig handel!

Åpningstider Nærbutikken:

mandag - torsdag kl. 09:00 - 16:30

fredag kl. 09:00 - 17:00

lørdag kl. 10:00 - 15:00

Åpningstider Felleskjøplageret:

mandag- fredag kl. 07:00-15:00

Kontaktinformasjon:

Fjeldbakkan 8

Tlf. butikk 954 27 211

Tlf. Felleskjøpet 915 25 768

Misværgeitas Delikatesser

Misværgeitas Delikatesser holder til i sentrum av Misvær og produserer melk og kjøtt av geiter!

Misværgeitas Delikatesser holder til i Misvær sentrum. Her produseres både melk og kjøtt fra geiter. Alle kjiene og geitene blir født på gården i Misvær. Hovedproduksjonen er melk, men i tillegg ales kjiene som blir født opp i 5-7 måneder. Da har de godt med kjøtt på beina og blir til nydelig kjekjøtt. Når melka til melkegeitene ikke tilfredstiller kvalitetskravene, så blir de til spekepølser.

Produkter som tilbys: 

 • Pinnekjøtt
 • Frosset kjekjøtt
 • Spekepølse

Produktene er laget etter gammel tradisjon. De inneholder ikke tilsetningsstoffer, kun kjøtt og salt.

Visste du at kjøtt fra geit og kji er veldig sunt? Det har høyt innhold av protein og lite fett i kjøttet.

Kontaktinformasjon: 

Produktene får du kjøpt ved å kontakte Misværgeitas delikatesser på telefon 47259657

Du finner informasjon på  Facebook

REKO-ringen Bodø

Vestvatn alpinanlegg kafe

Kafeen i Vestvatn har god plass og flott utsikt mot aktivitetene i bakken.

Kafe

I servicebygget på 560 m2 er det stor kafe og varmestue med 130 sitteplasser. Her tilbys meny med møsbrømlefse, toast, pølse, vaffel, nudler, samt kaffe, kakao, brus, potetgull og sjokolade. Det er tillatt å spise medbrakt mat innendørs. Servicebygget inneholder også garderober og toaletter.

Utendørs er det sitteplasser med bord og benker rundt servicebygget.

Åpningstider:

Kafeen følger åpningstidene til alpinanlegget.

Vestvatnveien 100, 8100 Misvær

Telefon: 411 91067

Mail

Hjemmeside

Facebook

BPS Service

BPS Service er sertifisert Briggs & Stratton forhandler og verksted. Vi selger merker som Echo, Toro, Wolfgarten, Ariens, Bruder, Espegaard og Lilleseth.

BPS Service drives av Bjørn Petter Sivertsen og ble startet i 1998. Butikken ble nyåpnet i 2018 og du finner den på Øvre Skjerstad. Våre åpningstider varierer, men ta gjerne kontakt for informasjon om våre produkter.

Toro, Echo, Espegaard

I butikken vår finner du blant annet snøfresere, plenklippere, motorsager, bålpanner og leker for å nevne noe. 

Bruder

Vi har et godt utvalg av Bruder leker. Bruder har biler og kjøretøy av god kvalitet. Lekene har utgangspunkt, detaljer og design etter ekte kjøretøy. Hos oss finner du traktorer, lastebiler, gravemaskiner, kranbiler, søppelbil med utgangspunkt i orginaler fra John Deere, Volvo, CAT, Claas og mye mer.

Bruder leketøy

Kontaktinformasjon:

Telefon: 996 15576

E- post: b-sive@online.no

Du finner oss også på  Facebook

Shopping hos Urtehagen på Tofte

Urtehagen på Tofte har en egen liten butikk der du kan kjøpe egne og innkjøpte produkter basert på naturens råvarer.

Produkter du finner i butikken:

 • Såpe fra Alvdal
 • Urtehagens sjokolade
 • Urtehagens te

Kontaktinformasjon:

Adr.: Oppegårdsveien 7, 8100 Misvær

Tlf: +47 951 55 525

Facebook

Hjemmeside

Mat og drikke hos Arctic Cabins

Ekte, italiensk mat!

Vi tilbyr matservering etter avtale med våre overnattingsgjester.

 • Frokost
 • Lunsj
 • Middag

Vi har også åpen restaurant for andre, åpningstidene varierer noe så det kan være lurt å sjekke Facebooksiden vår før du tar turen til oss.

I vår restaurant finner du et utvalg av forskjellige retter til frokost, lunsj og middag. Blant annet står en rekke italienske retter på menyen som pizza, lasagne og hjemmelaget pasta. Vi tilbyr også selskapsmeny med både kjøtt og fisk.

Kontaktinformasjon:

Telefon: 901 09 781

Hjemmeside

Facebook

Vika

Informasjon kommer

Finnvali naturpark

Graddholmen

GRADDHOLMEN: TUSENÅRSSTED I BODØ KOMMUNE.

 

Holmen har tradisjonelt vært brukt til slåtteland og beiteland for driverne av Klokkergården på Skjerstad. Bergene har vært brukt til klippfisktørking. Graddstraumen utenfor er fiskerik, og holmen er godt egnet til stangfiske.

I 1999 ble holmen valgt som sted for oppsetting av sagaspillet «Ragnhilds drøm» som er basert på de mange forminner fra vikingtid på Ljønes og på Skjerstad. I den anledning ble Graddholmen Amfi etablert og holmen ble valgt til Tusenårssted i Skjerstad kommune, og nå i Bodø.

Graddholmen forvaltes av Skjerstad Vel etter avtale med Bodø kommune, Graddholmen Amfi drives av stiftelsen «Ragnhilds drøm».

Graddholmen er åpen til fri bruk, men for større arrangementer i Amfiet, kontakt Ragnhilds drøm v/Randolf Gryt på tlf. 913 72 806

 

English:

The islet has traditionally been used as hayfields and pastures for the runners of Klokkergården in Skjerstad. The rock face was used for clipfish drying. Graddstraumen outside the islet is rich in fish, and the islet is well suited for rock fishing.

In 1999 the islet was chosen as the venue for the staging of the saga play “Ragnhilds drøm”, which is based on the many ancient monuments from the Viking Age at Ljønes and at Skjerstad. On that occasion, Graddholmen Amfi was established and the island was chosen as the Millennium Place in Skjerstad municipality, and now in Bodø.

Graddholmen is managed by Skjerstad Vel by agreement with Bodø municipality, Graddholmen Amfi is run by the foundation «Ragnhilds drøm».

Graddholmen is open for free use, but for larger events in the Amphitheater, contact Ragnhilds drøm v/Randolf Gryt tlf. +47 913 72 806

 

 

 

Pro Helse

Pro Helse har urter til enhver anledning, basert på naturens råvarer.

Urter sankes for hånd og foredles i lokaler i tidligere Ysteriet i Misvær. Her foredles urter til Matcha Tea som er en av de eldste drikkene i verden.

Produktene fås kjøpt direkte på prohelse.no eller lokalt på Amors butikk, Smak&behag Bodø, Reko-ringen eller lokalet i hjertet av Misvær.

Åpent for omvisning eller kurs etter avtale.

Du finner mer informasjon utvalget på her.

Kontaktinformasjon:  

Renate Kirchner
Telefon: 415 07 835  

E-post: renate@prohelse.no 

Facebook

Svingen

En skjermet og populær badeplass i Misvær

Rusler du oppover turstien langs elven fra hengebrua kommer du til en lokal favorittplass som kalles "Svingen". Her møtes ofte ungdommer til et kveldsbad, og svingen benyttes også som utgangspunkt for å padle Sup-brett ned elven. 

Ta med stol eller håndkle å sitte på. 

Sandvik brygge

Ved veikrysset til Beiarn finner du en liten, men til gjengjeld meget idyllisk rasteplass.

På Sandvik brygge kan du kose deg med nydelig utsikt over Kykkelvatnet, raste under tak og grille dagens lunch på bål. 

Gjømmervatnet

Gjømmervatnet ligger 395 meter over havet og er et naturskjønt område for tur, rekreasjon og fiske.

Skjerstad grunneiersammenslutning ønsker deg velkommen til Gjømmervatnet, og 46 andre fiskevann i området. Her opplever du flott natur og godt fiske, en snau time med bil fra Bodø sentrum. 

Adkomst til Gjømmervatnet skjer via fin grusvei ca. 500 meter etter at du har tatt av FV813 til Beiarn. Her betaler du kr. 50,- via vipps for å kjøre helt frem til vannet. 

For mer informasjon om fiskekort se: Inatur.no

Ljønesøya

Ljønesøya er ei lita og historierik øy utenfor Kvikstad. Øya har fått navn etter bygda Ljønes som ligger på fastlandet et par kilometer øst for øya.

Ljønesøya er i dag et naturreservat på bakgrunn av de store mengdene sjøfugl som hekker her. I tidligere tider var imidlertid bruken av øye en helt annen. 

På ei slette kalt Steggelvollen på nordsiden av øye befant Nordlands rettersted seg og flere henrettelser skal ha funnet sted her. Den mest kjente historien om hoder som ble satt på stake til skrekk og advarsel for de sjøfarende, er historien om Mille Eriksdatter og Rasmus Johansøn. 

Se filmen som er laget av elever ved Misvær Skole: 

Hengebrua

En populær badeplass rett ved Misvær Camping

Ved hengebrua i Misvær har lokalbefokningen badet i en årrekke, og er en flott plass for familier å nyte en dag ute sammen. Det er tilrettelagt med bord og benker, og badeplassen er like mye brukt både ved flo-, og fjæra sjø. 

Når det er fjære kan man også gå på oppdagelsesferd "under havet", noe som de minste alltid setter pris på. 

Oldereid - Badeplass

Naust i Vika

Autentisk naustmiljø i Misvær

De bærer med seg historien om lange tradisjoner med å kombinere bondeyrket med fiske i Lofoten. 

Du kan se hele historien gjennom Nrks arkiv her: Feskarbonden fra Skjerstad

Frisørn

Sentralt i Misvær sentrum finner du en liten hyggelig frisørsalong drevet av Lene.

Lene Mari Abselsen er eier og driver av den i frisørsalongen i Misvær. Salongen ligger sentralt i Misvær, i første etasje i kommunehuset. 

Dame-, herre-, og barneklipp, striping, farging er noen av behandlingene som tilbys. 

Frisørn har også hårprodukter fra Wella, Cutrin, Hufs og Frends til salgs i salogen.

 

Åpningstider:

Tirsdag, torsdag og fredag kl. 10.00-15.30

Onsdag kl. 14.00 - 20.00

 

Kontaktinformasjon:

Telefon: 906 67252

Facebook

Isfiske

Langs Kulturveien finner du en rekke fiskevann med både ørret og røye!

Finn frem turutstyr og nistepakke og forbered deg på en dag utendørs med isfiske. Flere av vannene er lett tilgjengelige. 

Fiskevann

Det er tilsammen 47 fiskevann langs Kulturveien:  

 • Skjerstad
 • Breivik/Kvannåsen
 • Oldereid
 • Misvær
 • Høgset
 • Brekke/Vestvatn
 • Gjømmervatn
 • Kåsmo/Vesterli

Ved Kåsmo/Vesterli kan du parkere bilen ved veien og kan gå til Kykkelvannet til fots. Her er det også tilrettelagt med gapahuk og grillplass ved Finnvali naturpark.

Utstyr

Du trenger: 

 • Isbor
 • Pilk
 • Maggot

Ønsker du å prøve fiskelykken må du ha fiskekort. Barn under 16 år fisker gratis. 

Fiskekort får du kjøpt på  Inatur.no

Juvika

Langgrunn strand på Skjerstad!

Agermoen, Misvær

Fin tur som passer for både store og små!

Du kan ha flere startpunkt når du skal til Agermoen, fra Mohusmoen eller grustaket i Misvær, eller fra Karbøl. Ønsker du en lengre tur, kan du velge å ta turen som en rundtur. Turen er her beskrevet med startpunkt i Misvær. 

Følg veien opp Mohusveien. Du passerer ett gårdstun og følger skogsveien oppover mot høyre. Følg traktorvei/skogsvei oppover, på øversiden av grustaket og med fjorden på høyre side. Vell fremme på Agermoen finner du gapahuk med sitteplasser og bålplass.

Du kan også gå opp grustaket i Vika. Du kommer her opp til samme gårdsvei som beskrevet ovenfor. Ta til høyre og fortsett på denne oppover bakken. 

Ønsker du en litt lengre tur kan du gå langs Lakselva i Misvær.  Ved Kommunehuset kan du parkere bilen ved behov. Runder du hjørnet til Kommunehuset finner du en skogsvei som du kan følge langs Lakselva. Ved enden av veien ser du et vanntårn og du skal herfra følge stien til høyre opp bakken. Her skal du ta gårdsveien til venstre og følge stien opp til Agermoen. 

Ønsker du en lengre tur kan du følge stien oppover til Karbøl. Her passerer du bygda og følger veien til du kommer til Kulturveien (Fv812) og følger denne til Misvær. 

Går du turen på sommeren kan du treffe på sauer og geiter på sommerbeite. Pass godt på at du lukker portene ordentlig etter deg. Husk også å ikke krysse innmark da dette ikke er gunstig for avlingen.

God tur!

Finnvali naturpark

Friluftsområde spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Her finner du flott badestrand med flytebrygge, lekeområder, sandvolleyballbane, sjørøverskute med mer.

Ved Finnvali naturpark kan du leie båter og kanoer. Her er det mye fin ørret i vannet som kan tilberedes ved en av de mange bålplassene. Tørr ved inngår i prisen. Ei stor grillhytte og gapahuk er tilgjengelig om det kommer regn.

Du kan også leie grillhytte og lavvo for overnatting. Her er plass for inntil fire bobiler/campingvogner. Ved ønske om å ha med eget telt må dette forhåndsbestilles da det er begrenset med teltplasser.

.

Priser:

 • Dagsopphold voksen 100 kr / barn 50 kr / familie (inntil 5) 250 kr.
 • Leie av båt/kano inntil 3 timer, 200 kr, deretter 50 kr pr. time.
 • Teltplass/caravan/bobil 400 kr per døgn.
 • Støm 100 kr pr. døgn.
 • Leie av stor lavvo 500 kr pr. døgn.
 • Fiskekort 67 kr. pr. døgn.

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 917 74 608

 

Ferskvannsfiske og havfiske langs Kulturveien

Fra verdensrekorder til matauk. Kulturveien byr på fiske i verdensklasse. Fra stor kveite til lekker fjellørret.

Langs Kulturveien har vi utallige fiskemuligheter. Du kan velge om du ønsker å prøve lykken i sjø, ferksvann eller i lakselva.

Mange muligheter for godt fiske

Det er ikke bare fantastiske Saltstraumen som byr på fiske i verdensklasse. Skjerstadfjorden, Misværfjorden og Beiarfjorden byr på alt fra kveitefiske i verdensklasse til dypvannsfiske på over 500 meter som du sjeldent finner før du er langt langt ute til havs.

Stangfiske fra land er mest populært og spesielt seien er mer enn bitevillig. Du kan fylle både en og to poser i løpet av kort tid på riktig sted.

Mest benyttes det sildesluker og gummimark med blysøkke etter seien. Ønsker du torsk så anbefales det båt eller at du fisker på steder som Tuvsjyen, Oksbåsen i Saltstraumen og noe dypere steder langs land.

Båt og båtutleie

Ønsker du å bruke båt er det flere som leier ut båter fra Saltstraumen til Misvær camping.

Har du egen båt er det båtutsett flere steder alt etter hvor du er. I ferskvann kan du benytte kano.

Storørret

Skal du jakte storørret er Gjømmervann kanskje det vannet som er lettest tilgjengelig med bilvei helt opp.

Røye

Finnes i mange ulike vann i hele området.

Fjellfiske

Langs hele Kulturveien finner du fjellfiske av høy kvalitet. Hundrevis av fantastiske vann blinker innbydende både i Beiarfjellet og i Saltstraumen og Misværområdet.

Noen av elvene har betydelige bestander av brunørret.

Laksefiske, sjøørretfiske langs Kulturveien

Laksefisket i Beiarleva er det knapt noen som er i nærheten av i hele Norge. Stor sjøørret får du også her.

I det hele tatt er sjøørretfisket utbredt langs hele kysten i Kulturveien.

Lakseelva er populær blant laksefiskere. Den utløper fra Skarsvatn og renner ut i Misværfjorden. Fiskesesongen er fra 15. juni til 10. juli, med nattfreding fra kl. 24.00 til 06.00. 

Den største laksen som er tatt i Lakselva veide 19 kilo og ble tatt i ca. 1950.

Bra Kveitefiske!

Kveitefisket er utbredt og populært i hele Saltenfjorden og Beiarfjorden.

Dette fiske foregår mest fra båt med jigg fiske, men også fra land med agn og så videre (Såkalt shorefishing).

Jakter du Rekordfisk?

Ja det er muligheter for store eksemplarer av mange typer fisk.

De du har størst sjanse på er nok seien. Det finnes også gode muligheter for å ta store eksemplarer av spesielle arter som marulke, uer, lyr og brosme.

De dype fjordene er lite avfisket og hvem vet hva som skjuler seg nede på 500 m dyp?

En som virkelig hadde lykken på sin side er Bodømannen Snorre. Han og kjæresten Tone dro opp ei nydelig kveite på hele 115 kg og to meter lang i Misværfjorden. Saken kan du lese her

Informasjon om kjøp av fiskekort finner du på inatur.no

Graddholmen

Et av Bodøs to tusenårssted finner du i Skjerstad: vakre og historiske Graddholmen. På Graddholmen kan du nyte medbrakt matpakke, grille, bade, fiske i sjøen eller bare nyte utsikten. Her er også toalett.

Skjæringa

Støvsetbrua

Ved Støvsetbrua finner du en koselig rasteplass. Her er også toalett.

Misvær sentrum

I Misvær sentrum kan du parkere gratis og handle på de lokale butikkene. Her er plass til parkering av bobiler og mulighet for å koble seg til strøm.

Skjellbrekka

Koselig rasteplass med sittebenker og utsikt over Misvær. 

Branden, Kvikstadheia

Flott tur i lett kupert fjellterreng!

Du finner parkeringsplass på toppen av Kvikstadheia med god plass til å parkere bilen. På motsatt side av veien er det en tydelig merket sti helt opp til varden. Terrenget er lett kupert fjellterreng. Turen er ca. 2.2 kilometer med 200 meters stigning. 

På toppen er det flott utsikt mot Skjerstadfjorden. 

Branden er et av turmålene til Fjelltrimmen i Skjerstad og Misvær sommeren 2021. Du finner mer informasjon om fjelltrimmen på  hjemmesiden til Telltur.

Coop Marked Misvær

Verdens beste nærbutikk!

Coop Marked Misvær ligger midt i Misvær sentrum.

Våre åpningstider er:

Mandag - torsdag: 09:00 - 19:00

Fredag: 09:00 - 20:00

Lørdag: 10:00 - 18:00

Søndag: stengt

Kontaktinformasjon:

Telefon 948 89 304

Epost: 948 89 304

Facebookside  

Coop Nordland vurderer å bygge ny butikk i Misvær. Saken kan du lese i an.no.

Ønsker du å lese sak om Coop Misværs butikksjef, kan du gjøre det i an.no.

Klettkoven

En av 10 på topp i Bodø i 2021!

Klettkoven er et landemerke i Salten. Her var det tidligere forsvarsanlegg som ble nedlagt på 1980- tallet. Det står fortsatt mange bygg igjen på toppen. Toppen brukes i dag av både Avinor, Norkring (Telenor), NRK og TV2, men ingen har fast arbeid her.

Høyde er ca. 830 moh. Fra toppen har du utsikt i alle retninger fra Klettkoven.

Du har mange alternative ruter når du skal til Klettkoven.

Misvær:

Følger du Kulturveien Fv812 tar du av ved Tverrliveien, ca. 1 km sør for Misvær. Her er det privat bomvei ca 3,5 km opp til fjellet. Du kan parkere på parkeringsplass på venstre side av veien når du kommer til toppen (Vassbakkan). Herfra er lett terreng ca. 6 km til Klettkoven.

Høgset:

Fra Høgset er det god traktorveg opp den bratte lia fra fjorden. 

Støvset:

Fra Støvset kan du følge anleggsveien helt opp til toppen, denne har god kvalitet og kan gjerne sykles. Veien er ikke åpen for alminnelig ferdsel med bil, slik bruk må avtales med grunneiere på Støvset. På grunn av sauebeite og jakt (elg/småvilt) på høsten bes turgåere om kun å følge veien.

Følg Kulturveien fv812 til avkjøring mot Skjerstad. Kjør over Støvsetbrua og parker bilen enten ved busstoppet eller på rasteplass på "bysiden" av Støvsetbrua.

Skal du gå turen i forbindelse med Bodø 10 på topp er det gjort spesiell avtale med grunneier sommeren 2021. Etter Støvsetbrua tar du av Åkervikvegen til høyre. Følg grusveien Demberg til venstre. Oppe i bakken følger du merking og kjører ned til høyre til parkering på et jorde, som grunneier har stilt til dsiposisjon denne sommeren.

Skjerstad:

Fra Skjerstad går du opp Aksla. Stien fører opp til Langvatnet og Firholmtidvatnet. Nå går turen i lett terreng forbi Grønnlivatnet. opp Grønnlia, forbi Grønnlivarden og til Klettkoven. 

Fra Breivik:

I Breivik kan du kjøre hyttevegen (bomvei) oppover Breivikmarka helt til Storvatnet.Herfra finner du din egen rute på ca. 6 kilometer til Klettkoven.

Informasjon om turen finner du også på Godtur.no

Informasjon om 10 på topp Bodø finner du her.

Rognlivannet rundt

Tur som passer for både store og små!

Kjører du Kulturveien (fv 812), tar du av fra veien ved et steinbrudd ca. 1 kilometer sør for Misvær sentrum. Her er det en bomvei som går videre opp ca. 3,5 kilometer. Parker ved inngjerdet parkeringsplass. Rundturen er merket fra parkeringen.

Ved Rognlivannet finner du gapahuk, benker og utedo. Du kan du både fiske og bade i vannet. 

Turen rundt Rognlivannet er lett og passer for både store og små. Ønsker du en lengre tur kan du velge å parkere bilen ved steinbruddet.

Rognlivannet rundt er en av Salten Friluftsråds 55 mest forførende turer. Turene er spesielt utvalgte, attraktive turer i Salten. 

Ønsker du ytterligere beskrivelse av turen finner du det på Telltur

Lurfjelltind

Populær tur til Bodøs høyeste fjelltopp!

Lurfjelltiden er med sine 1284 moh Bodøs høyeste topp og det er flere ruter dit. Turen er her beskrevet fra Svartvassætra.

Følg Kulturveien (riksvei 812) og ta av fra denne ved Engeheia. Herfra kjører du på gårdsvei ca. 6 kilometer oppover lia til enden av veien hvor du finner en parkeringsplass. Du finner merket Turistforeningsløype ved å gå mot Svartdalssætra (geiteseter). 

Følg løypa opp til Skorrigorrisvatnet. Her har du to muligheter: 

1. Følg den merkede løypa til Lurfjellhytta. Terrenget er småkupert og lett frem til hytta. Fra Lurfjellhytta går du noen hundre meter vestover før du forlater den merkede stien og legger ruta mot det lett synlige skaret til venstre for høyden. Skrå her til venstre opp mot høyde på 1024 moh. Herfra får du en fin utsikt med Kjerringvatnet på høyre side, og du ser nå eggen som fører opp til toppen på Lurfjelltiden. 

2. Dersom du ikke ønsker å gå via Lurfjellhytta, går du sør for Skorrigorrivatnet og skrår opp mot Ytre Hompen. Når du kommer under denne, går du på skrå mot nord og opp lia ut mot ytterenden av aksla, for deretter å gå innover aksla og opp eggen til du når tinden.  

Fra toppen får du en fantastisk utsikt!

Lurfjellhytta:

Mange velger å ta en overnatting på Lurfjellhytta for å korte ned turen. Hytta eies og leies ut av Den Norske Turistforening. For mer informasjon se hjemmesiden til DNT.

Firholmtind, Skjerstad

Her får du flott utsikt mot Fauske, Mjønestiden, Klettkoven og Bodø!

Firholmtiden ligger på ca. 540 mov, med startpunktet på på 10 moh. Lengden på turen er ca. 10 kilometer og terrenget er bratt.

Start ved parkeringsplass ved Fv 812. For kjente beskrives dette som porten til Lysløypa. Herfra er turen svært godt merket fra startpunktet og frem til Langvatnet. Her har Fjelltrimmen på Skjerstad en postkasse. Derfra er det ikke merking, men i klarvær ser du toppen og sikter deg i riktig retning. 

På toppen er det nydelig utsikt alle veier i klarvær. Herfra ser du Skjerstadfjorden innover mot Fauske, Mjønestiden og Klettkoven. Du kan også se Bodø langt til venstre.

Firholmtinden er et av turmålene til Fjelltrimmen i Skjerstad og Misvær sommeren 2021. Du finner informasjon om Fjelltrimmen på hjemmesiden til Telltur.

Veibeskrivelse:

Følg Kulturveien frem til avkjørsel til Skjerstad. Kjør over Støvsetbrua og ta til venstre. Du finner parkeringsplass 5,3 km etter at du har tatt av Fv812 mot Skjerstad, 600 meter etter at du har kjørt forbi Skjerstadskiltet.

Langvassbu:

Langvassbu er en koselig hytte ved Langvatnet, ca. 1 kilometer før du er på Firholmtiden. Hytta tilhører Skjerstad idrettslag. Den har tre sengeplasser, dobbelseng og hems. For å leie hytta ta kontakt med Terje Estensen på telefon 941 43431.

Trollskogen, Skjerstad

Familievennlig tur med morsomme innslag av troll langs stien.

Omtrent midt mellom Støvset og Skjerstad finner du Halsodden. Ved parkeringsplassen finner du sti ned mot Haldsodden. Her kan du spasere og gjøre hyggelige oppdagelser av troll i ulike former; blide troll, strenge troll, steintroll, mosetroll og mye mere. Du kan velge å nye matpakken i skogen eller i havkanten. 

Turen passer for både store og små.

Veibeskrivelse: 

Kjør over Støvsetbrua og ta til venstre mot Skjerstad. Følg Fv554 og ta av ved utkjørsel på venstre side av veien. Utkjørselen ligger på en bakketopp og du har her nydelig utsikt mot Skjerstad.  

Gardsvatn, Breivik

Lett og fin tur på merket sti!

Kjør mot Breivik og ta av mot skilt opp mot Moen fellessæter. Her finner du parkeringsplass etter grind. Følg vei inn mot deming, gå over den og til Gardsvatn. Løypa er merket.

Lengde på turen er ca. 1,7 km. 

Høgheia

Lett og fin tur på merket sti - turen passer til både store og små.

Ta av fra Kulturveien (Fv812) og parker ved parkeringsplass ved avkjørsel til Børnupen/ Svartvassætra. Kryss hovedveien og følg merket sti til frem til Frisklivssentralens postkasse. Underveis har du flott utsikt over Misværfjorden. Ved enden av turen ser du ned mot Oldereid. Turen er ca. 3,6 km tur/retur.  

Vestvatn Alpinanlegg

Om alpinanlegget Vestvatn alpinanlegg er et alpinanlegg drevet på dugnad av Misvær Idrettslag. Alpinbakken ligger ca. 7 km fra Misvær i Bodø kommune.

Kafé og servicebygg

Servicebygg på 560 m2. Kafé med 130 sitteplasser. Enkel meny som består av kaffe, kakao, vafler, pølser, toast, nudler, brus, potetgull og sjokolade. Det er tillatt å spise medbragt mat innendørs. Servicebygget inneholder også garderober og toaletter.
Utearealet rundt servicebygget har parkbenker/bord med sitteplasser til 30 personer, 90 utestoler er også tilgjengelig.

Skiutleie

I servicebygget finner du også skiutleie. Vi har 150 par skipakker (carving, twintip og snowblades), 25 snøbrett og 250 par sko til disse samt 80 hjelmer i alle størrelser og snøbriller. Hjelmer og snøbriller kan også kjøpes. I skiutleien har vi en Wintersteiger Waxjet hvor du kan få glidet både ski og brett for en rimelig penge.

Bankterminal er tilgjengelig på alle salgspunktene. Vi tar også i mot kredittkortene VISA , MASTERCARD og MAESTRO.

Barne- og øvingsbakke

I barnebakken på 120 m har vi et enkelt tautrekk hvor barn og andre i alle aldre enkelt lærer alpine ferdigheter. Her blir det også satt opp slalomporter for å gi en utfordring til de som ønsker det. Barnebakken inneholder også en skogsløype med 8 varierte traséer med forskjellige vanskelighetsgrader.
Rundt barnebakken er det også plassert parkbord/benker med 30 sitteplasser og 3 store bålpanner.
Det er også satt opp 2 bålhus med 18 sitteplasser i hver. Begge bålhusene har en stor grill i midten. Veden og bruk av fasilitetene i barnebakken er gratis.

Hovedbakken

Hovedheisen er et T-kroktrekk på 1250 m i lengde og høydeforskjell på 315 m. Det er 4 definerte nedfarter med en samlet bredde på over 600 m. En kombinasjon av disse gir et stort antall muligheter for variasjon. Lengste nedfart med kombinasjon blir over 3 km.
I nedfartene er det også montert/bygget/lagt til rette for rails, hopp, skogskjøring og kjøring i utrakket snø (pudder).

Heiskort kjøpes i heisbua.

Både barnebakken og hovedbakken har flomlys.