Ursetvika

Badestrand på Støvset!

Urtehagen på Tofte

Velkommen til Urtehagen. Et vakkert spisested midt i Misvær. Her kan du nyte duft og smak fra de mange spennende urtene i hagen.

Urtehagen på Tofte ligger i landlige omgivelser i Misvær, ca. 500 m fra sentrum. 
Spisested Vikkastua ligger i et over hundre år gammelt hus med masse sjarm. Her serveres nydelig mat med vekt på lokale råvarer og urter fra egen hage. 
I den vedfyrte steinovnen steker de brød bakt med omtanke og god tid.

De har også en liten butikk der du kan kjøpe både egne og innkjøpte produkter basert på naturens råvarer.

På sommeren kan du nyte duft og smak fra de mange spennende urtene i hagen, eller bare sitte ned og føle roen på Tofte.

Kontaktinformasjon:

Adr. Oppegårdveien 7, 8100 Misvær

Tlf: +47 951 55 525

Facebookside 

Hjemmeside

Møller på Oldereid

Gaukstadmølno

Ei kornmølle som ligger like ved brua over Oldereidelva på Gaukstad. FV 812. Mølla ble drevet av vann som ble ledet fra elva. Mølla er eid av Skjerstad historielag. Den er restaurert og kan brukes I dag. Mølla tilhørte tidligere folket på Enge.

 

Engelsk tekst:

A mill for grinding grain into flour situated close by the bridge across the Oldereid River. The water for running the mill was lead through a tube from the river. The mill is owned by Skjerstad historian society and has been restored so it can be used to day.

 

Møller langs Oldereidelva

Lenger ned langs Oldereidelva, ved utløpet i Misværfjorden, finnes ei barkmølle og kornmølle i samme hus med dobbelt sett kvernsteiner samt barkbrygge. Barkmølla var i to etasjer, men er i dag ombygd til naust. Barkbrygga er restaurert av Bygningsvernprosjektet i Skjerstad. To gamle kornmøller står på sine tufter like ved og er restaurert, men kan ikke brukes pga. vassdragsreguleringen. Mellom disse to møllene ligger restene etter Johnsenmølna og restene etter kraftstasjonen som ble bygget i 1937.

 

Engelsk tekst:

Mills along the Oldereidriver

Down the Oldereid River, where the river meets the Misværfjord, you can see a mill for grinding both bark and grain in the same house. The mill has a doble set of millstones and a dock for transporting ground bark. The mill had originally two floors, but today it is rebuilt as a boathouse. The dock is restored. Further up along the Oldereid River you can find two more old flourmills, but they cannot be used today because of regulations connected to hydropower. There is also the remnants of a small power station built in 1937 which supplied the houses at Oldereid with electric power for one light bulb each!

Arctic cabins Vestvatn

En drøy time fra Bodø lufthavn finner man Arctic Cabins. Her tilbys overnatting i koselige og velutstyrte hytter gjennom hele året. Et besøk til Arctic Cabins passer for alle slags grupper; fra den lille barnefamilien som vil leie seg en hytte for helga, til bedrifter som ønsker full forpleining med kurs og konferanse.

Et besøk hos Arctic Cabins handler også om smaker. Vi samarbeider med de beste, lokale matprodusentene, og kokker som gjør sitt ytterste for å gi deg en uforglemmelig matopplevelse.

Arctic Cabins beliggenhet er optimal for den som er ute etter naturopplevelser og aktivitet i et av Saltens beste skiterreng. Vinterstid er alpinbakken åpen hver helg med egen, gratis barnebakke. Om sommeren er veien kort til nærmeste ørretvann. Beiarfjellet, Saltfjellet og Svartisen Nasjonalpark er bare et steinkast unna.

Etter en lang dag med aktivitet er det fint å finne roen med en tur i vår vedfyrte sauna.

Sammen med lokale aktører tilbyr vi også mange spennende aktiviteter som for eksempel hundekjøring, hesteridning, ski, fjellturer, og mer. Området rundt Arctic Cabins er også perfekt for å oppleve det magiske nordlyset på nært hold, gjerne i kombinasjon med en matbit under åpen himmel.

Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opphold for dere.

Facebookside her

Saltstraumen hotell

Saltstraumen Hotel har etablert seg som et av de ledende kurs- og konferansehotell i Bodø.

Det å være kursarrangør stiller store krav til både service og fasiliteter. Derfor er det viktig hvem man velger til sitt arrangement.
Alle våre medarbeidere har lang erfaring i bransjen, noe som gjør deg trygg på at arrangementet blir perfekt. Våre konferanserom er nyoppusset og oppfyller dagens krav til AV utstyr.
I tillegg kan vi tilby deg et opphold i kulisser de fleste bare kan drømme om, med Saltstraumen rett utenfor vinduet, og majestetiske Børvasstindan ruvende i bakgrunnen. Dette gir deg en Nord Norsk naturopplevelse du sent vil glemme

Saltstraumen hotell har også bungalower som er mulig å leie. De ligger i umiddelbar nærhet til hotellet. Hver bungalow har to soverom med to senger på hvert rom, to flislagte bad tilhørende hvert av soverommene. Kjøkkenkrok med kokemuligheter, og stue med sofa og TV. På sofaen kan det rees sengeplass til to personer, slik at det er plass til totalt 6 personer i buyngalowen. Bungaloowene er i utgangspunktet selvhushold, men skulle sengetøy, utvask eller forkost være ønskelig, kan dette kjøpes og leies i hotellets resepsjon.

Les mer om Saltstraumen på Visit Bodø sin hjemmeside.

8056 Saltstraumen

Telefon: 75 50 65 60
E-post: hotel@isaltstraumen.no
Nettside: http://www.saltstraumenhotell.no

Coop Marked Misvær

Finnvali naturpark

Finnvali naturpark er et friluftsområde spesielt tilrettelagt for barnefamilier på dagsbesøk. Her finner du en flott badestrand med flytebrygge, lekeområder, sandvolleybane, sjørøverskute med mer.

Ved Finnvali naturpark kan du leie båter og kanoer. Her er det er mye fin ørret i vannet som kan tilbedredes ved en av de mange bålplassene. Tørr ved inngår i prisen. Ei stor grillhytte og gapahuk er tilgjengelig om det kommer regn.

De leier også ut grillhytte og en stor lavvo. Disse kan leies for overnatting. Det er plass for inntil fire bobiler/campingvogner. Ved ønske om å ha med eget telt må dette forhåndsbestilles da det er begrenset med teltplasser.

Priser: 

 • Dagsopphold voksen 100 kr / barn 50 kr / familie (inntil 5), 250 kr
 • Leie av båt/kano inntil 3 timer,  200 kr, deretter 50 kr per time
 • Teltplass/caravan/bobil 400 kr per døgn
 • Strøm 100 kr per døgn
 • Leie av stor lavvo 500 kr per døgn
 • Fiskekort 67 kr per døgn

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 917 74 608

Link til Facebookside

Håjen gård og ridesenter

Håjen gård og ridesenter er et lite ridesenter med vakker beliggenhet på Oldereid i Misvær ca 7 mil syd for Bodø. Vi tilbyr rideturer på veltrente og godlynte hester (Islandshester og Nordlandshester) i fint terreng året rundt.

Turene tilpasses etter kundenes ønsker og rideferdigheter. Vi arrangerer også turer for de som aldri har sittet på en hest. Foruten våre ordinære turer kan vi tilpasse opplevelser for firmaer, venner, fødselsdager med mer. Vi tilbyr også servering om det er ønskelig.

Hos Håjen gård og ridesenter er det 10 års aldergrense.

Priser:

 • 1 timers tur kr 300,-
 • 2 timers tur kr 400,-
 • Tur "fra fjell til fjære" - sommer kr 500,- ( 2,5 -3 timer)
 • Halvdagstur - sommer kr 600,- ( ca. 4 timer)
 • Heldagstur - sommer kr 1000,- ( 7 - 8 timer)

 

For bestilling eller mer informasjon ta kontakt på vår Facebookside

Berit:

Tlf +47 962 29 042 / mail bhauge54@hotmail.com

Linda:

Tlf + 47 915 59 042 /mail linda.rostad@icloud.com

Vestvatn Arctic Husky Tours

Hundekjøring: den ultimate vinteropplevelsen! Har du en drøm om å få kjøre ditt eget hundespann samtidig som du nyter vakker natur? Kom på besøk til Vestvatn Arctic Husky, en opplevelse du aldri vil glemme.

VAHT tilbyr turer for små grupper, 1 - 6 personer. Deres hundegård ligger i bunnen av Vestvatn alpinanlegg, en times kjøring fra Bodø. Her får du være med på å klargjøre hundene for sledeturen, og sele på før du i harmoni med ditt eget hundspann glir lydløst gjennom vinterens eventyrlige landskap. Hvis du heller vil være passasjer er det også mulig.

– En opplevelse du aldri vil glemme!

Normalt varer vintersesongen fra begynnelsen av desember til ut april.

Ønsker du hundeopplevelser sammen med VAHT i sommersesongen, kan egne opplevelsespakker tilrettelegges for skoler, bedrifter og privatpersoner.

Opplevelsen varer ca. to timer.

Større grupper avtales særskilt.

Kontaktinformasjon:

Instagram @vestvatnarctichuskytours

Telefon: +47 482 29 885

Mail: vahtours@yahoo.com

 

Amors butikk

Midt i hjertet av Misvær finner du det nydelige stedet Amors butikk. Et hus fylt av kjærlighet og gode smaker.

Amors butikk er en opplevelse for sansene. Her er det kafé og bakeriutsalg med salg av brukt og antikk, husflids produkter med mer.

Anette som driver Amors butikk baker havrekjeks, spekulasi, vannkringler, småkaker, brød, scones og flere nydelige variasjoner av kaker. Hjemmelaget marmelade og gelé har hun også. Flere av oppskriftene har gått i arv i generasjoner.

Amors butikk var tidligere et bakeri drevet av Anettes foreldre. Hennes besteforeldre Harald og Kitty Hansgård drev gjestgiveri og kafe. Anette er 3. generasjons driver av stedet.

Åpningstider: se Facebooksiden

Kontaktinformasjon: 

Kulturveien 3606, 8100 Misvær

Tlf: +47 976 74 306

Facebookside

 

  

Bakeverkstedet Salten

Bakeverkstedet Salten er et nyetablert bakeri med hovedvekt på lefseproduksjon. De holder til i sentrum av Misvær, rett over bensinstasjonen.

Her får du levert den nydeligste tradisjonsbakst med utgangspunkt i lokale oppskrifter. De har fem til sju ulike kaffelefser, flatbrød og møsbrømslefse.

I tillegg til lefser lager de gelé, gomme, møsbrøm og fetaost i beskjedne mengder. På annonserte dager baker de også fersk hvetebakst.

Lefser leveres i hovedsak på bestilling, til arrangement, bedrifter og ellers til egen deltagelse på messer o.l. Deres åpningstider vil derfor være etter prinsippet; vi åpner når vi kommer og stenger når vi går. I all hovedsak betyr dette fra tidlig morgen og utover ordinær arbeidsdag.

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 952 47 512

Mail

Hjemmeside

Bjørns Pub

Puben til Bjørn og Randi Liland finner du i en gammel driftsbygning på Lysthushaugen. I fantastiske omgivelser kan du nyte ekte hjemmelaget øl av ypperste kvalitet.

Bjørns Pub ble åpnet i mars 2014. Puben finner du i en gammel driftsbygning på Lysthushaugen 8, Skjerstad. Puben drives av Bjørn og Randi Liland.

De har bevilling for skjenking av eget-brygget øl i klasse 2 og 3. Ølet deres har blitt godt mottatt og puben er et selvsagt møtested for både fastboende og besøkende. Puben har 20 sitteplasser inne og like mange ute.

I sommerhalvåret er puben åpen hver fredager fra kl. 20:00 til 23:00.

I vinterhalvåret er puben åpen annen hver fredag.

Bjørn og Randi åpner også på forespørsel på andre dager/tider.

 

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 915 93 042

Facebookside 

Adr. Lysthushaugen 8, Skjerstad

YX Misvær

XY Misvær ligger i sentrum av Misvær. Her kan du ta deg en pause for å nyte bl.a en hamburger, pølse, pizza, frøbaguette eller en påsmurt baguett.

Åpningstider:

Mandag- torsdag: 08:00 - 18:00

Fredag: 08:00 -20:00

Lørdag: 10:00-18:00

Søndag 13:00-20:00

Kontaktinformasjon:

tlf: 75 53 82 00

Facebookside

Ljøsenhammeren seter

Vi har åpent! Seteren på fjellet byr på fantastisk utsikt, nydelig mat og opplevelser for livet.

Ljøsenhammeren var tidligere en samisk bosetning. Siden 1958 har området vært mest kjent for å huse seterdrift med geiter, og fra 1963 også en seterkafe. I tillegg til hovedbygningen med sitteplass til 80 personer, består tunet rundt videre av en fjøsbygning og 3 små hytter, et stabbur og en grillplass. Den ene hytten på området («Brita Stina stua»), og et gammelt stabbur er fredet som samisk kulturminne.

Ljøsenhammeren er lokalisert i Bodø Kommune langs fv812 mellom Rognan og Misvær. Det tar ca. 20 minutter med bil fra Rognan sentrum, og 1 time fra Bodø for å komme hit. Trass i den sentrale beliggenheten er seteren lokalisert på fjellet og byr på fantastisk utsikt – sommer som vinter – og mange muligheter for aktivitet.

De har en rikholdig meny bestående av lokale spesialiteter som møsbrømlefser, rømmegrøt og lefser. I tillegg har de hjemmelagde kaker og andre søtsaker, samt rullerende varmretter, hvor det kun benyttes friske, gode råvarer av høy kvalitet.

Aktiviteter

Hver dag kl. 07.00 og kl. 17.00 tas geitene inn til melking i fjøsen. Barn og voksne som ønsker å se på melking og stell av geitene er hjertelig velkomne. 

Vi tilbyr også vandringer med utgangspunkt i seteren hver lørdags formiddag.

Åpningstider:

Tirsdag - Søndag: 12:00 - 18:00          

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 959 86 387

Mail

Hjemmeside

Facebook

Instagram

Lystgaard

Lystgaard og Skråplanet på Skjerstad. Et samlingspunkt av de sjeldne med et unikt særpreg som garantert vil gi deg gode minner for livet.

Lystgård ligger i den nedlagte befalsmessen på Skjerstad. De tilbyr selskapslokaler til 50 personer. Her kan du feire firmafesten, konfirmasjon, bursdag og lignende. 

I kjelleren ligger Skråplanet pub og scene. Her arrangeres konserter, quizkvelder, ungdomsklubber og barneforestillinger.

Skråplanet er åpent hver fredag og lørdags kveld.

Følg med på Facebooksiden deres for oppdatert informasjon.

Skjerstad kirke

Skjerstad kirke ble innviet i 1959, men Skjerstad sokn ble nevnt første gang allerede i 1390.

Det er grunn til å tro at den første kirken ble bygd her etter kristningen av Norge på 1100-tallet, og at det kan ha stått et gudehov her tidligere. Det har vært flere kirkebranner, og selve kirketomta er flyttet. Der presteboligen står i dag var det tidligere en kirkegård, og gamle gravstøtter ble funnet der. De eldste er datert til 1200-tallet og er de eldste gravminner i Nord-Norge. Rester av et solkors i kleberstein er funnet, og er det eneste av sitt slag nord for Ålesund. Tilsvarende kors dateres til 1100-tallet. Alle disse står utenfor presteboligen.

Skjerstad church:

The church was inaugurated in 1959, but the first time Skjerstad parish was mentioned was in the year 1390. It is believed that the first church was built here after the christening of Norway in the 12th century, and that there might have been a guild hall for worshiping norse gods here back in pagan time. There has been several church fires here through the history, and the church ground has been moved. Where the rectory is built today, there used to be a graveyard and old tomb stones have been found there. The oldest tomb stones are dated back to around year 1200, and they might be the oldest tomb reminiscents in Northern Norway. Remnants of a swastika has been found, and this is the only one north of Ålesund. Equivialent swastikas are dated to the 12th century. All these reminiscents are on display outside the rectory.

Gillesvågnakken

Gillesvågnakken er en super plass for oppdagelsesferd i fjæra eller i skogen langs Gillesvågnakken.  Du kan også gå til høyre utover rundt Bjorviknakken mot Åselibrua, eller opp på Tverrheia bak husene, og kanskje videre til Likollen/Durmålshaugen? 

På andre siden av fjorden ser du et øde naturområde hvor folk sjelden ferdes grunnet bratte passasjer.

Når du kommer til Gillesvåg fra byen, ta andre avkjørsel ved busslommen, og kjør helt ned til tydelig parkeringsområde nede ved havet, merket med blå P på kartet.  Deretter finner du posten etter en kort spasertur over fjæra og langs en liten bit sti til du ser en benk (merket med rød nål på kartet).

Heian, Ljønesodden

Dette er en nydelig ettermiddagstur til et utsiktspunkt av strategiske dimensjoner!  Det hadde vært fort gjort å suse forbi langs Kulturveien, men nå har endelig tiden kommet til å stoppe opp og ta seg en kaffekopp på toppen. 

Herfra ser du solnedgangen i vest, Mjønestindan i nord, Skjerstad i øst og innover mot Misvær og Lurfjelltind i sør.

Korteste vei går fra skytebanen merket med P, rett nedenfor toppen, hvor du kan følge blå linje rett opp, eller følge slakkere sti litt mot venstre og svinge tilbake mot toppen. 

Skytebanen finner du ved å kjøre forbi 1. avkjørsel til Ljønesodden og svinge av ved avkjørsel nr. 2. Hold deretter til venstre der veien deler seg.

Du kan også kjøre ned til havet på begge ender og følge ryggen opp for en litt lengre tur, eller følge fjæra fra Ljønesgradden, før du bikker opp i skaret nærmere toppen.

Ta med kikkert om du har, så ser du kanskje en orrfugl ute på myra.

Sjågvika

Børelva er et område med mange fine turmuligheter. Utløpet av elva er en super plass for barna å finne flyndre, eller du kan ta turen oppover mot flågene over Børvassura.

Denne turen går over elva gjennom elgens, hakkespettens og hjortens rike, til posten som er i Sjågvika.  Herifra kan du ta turen rundt Djupfjorden til Skavlhaugen og kanskje videre forbi helt til Skavlhaugvika. Alternativt kan du følge skogen langs Børelva oppover mot Børvatn, eller bergene oppover mot Børtind for litt utsyn.

Fortsett 50 meter forbi husene på kartet, hvor stien er marker, så ser du en fin parkeringslomme inne til høyre, merket med blå P på kartet. Følg kjerrevei herifra til du kommer inn på kjerreveien som leder til hengebrua over Børelva.

Husk å løft blikket i fall ugla sitter å later som ingenting i toppen av et tre.

Sagaspillet Ragnhilds drøm

Spillet om kristningen av Salten.

Spillet Ragnhilds drøm tar utgangspunkt i de hendelser som er nedtegnet i Snorre om da Ola Tryggvason kristnet Norge. I året 999 befant kongen med sine menn seg i Saltenområdet. Først prøvde de en gang å ta den lokale høvdingen, Raud den rame, men da opplevde de at havet røk opp til storm, så de kom ikke inn Saltenfjorden. Olav reiste så videre nordover, men kom senere tilbake og tok livet av Raud den Rame.

I sagaspillet tenker vi oss at høvdingen, Raud den Rame, som hadde datidens største båt, hadde vært på vikingetokt i England, Irland og Skottland. Der hadde han røvet med seg henne som han tok til hustru. Henne møter vi ikke fordi hun har tatt sitt eget liv ved å gå i myra. Hennes møte med et land som hun opplevde som kaldt på alle måter ble uutholdelig. Raud hadde også røvet med seg henne som vi møter som Frøydis, og som ble hans frille. Både hans kone og Frøydis hadde møtt kristendommen i sitt hjemland, og der blitt døpt. Vi møter Ragnhild, Rauds datter, som har drømmer der hun ser inn i framtiden. Hun er redd og ser varsler om en fiende, og håper på et mykere samfunn på samme måte som sin mor. Handlingen er bygget opp i spenningsfeltet mellom det onde og det gode, det hedenske vikingesamfunnet og den nye maktfaktoren – kristendommen.

Handlingen utspiller seg på Graddholmen på Skjerstad i Bodø kommune i Nordland. Kulissene er et  jernaldersamfunn, Raud den Rames gård med beboere. «Skuespillerne» eller statister spilles hovedsakelig av medlemmer av de lokale korene Breivik Sangerlag og Misvær Sangerlag, som i tillegg til å spille skuespill, synger. Det leies inn profesjonelle skuespillere til hovedrollene. I halvsirkel nordvest for gården er det bygget et utendørsamfi med sitteplass til ca. 750 tilskuere.

Les mer om Ragnhilds drøm her

Misvær kirke

Misvær kirke ble innviet i 1912 som et resultat av et sterkt ønske fra folket som bodde i Misværområdet.

Kirkeveien til Skjerstad var besværlig og ønsket om ei kirke i lokalsamfunnet ble realisert. Allerede i 1898 var kirkegården i Misvær tatt i bruk, og tanken om eget kirkebygg ble første gang nevnt i dokumenter i 1908. Vedtak ble fattet i 1910 og byggestart var i 1912.

Kirken ble finansiert av innsamlede og offentlige midler. Vedlikehold og nødvendig oppussing har skjedd på dugnad, og kirken kalles «dugnadskirken» på folkemunne.

 • Det står et gammelt stabbur, "Korshuset", på Mohus i Misvær. Dette ble sannsynligvis brukt både som et religiøst samlingssted og til å oppbevare likkister vinterstid mens fjorden var islagt. Huset var i bruk fram til ca år 1725. Huset er innvendig dekorert med akantusranker.
 • Altertavla i Misvær kirke er malt av Ola Abrahamsen.
 • Antall dugnadstimer brukt til restaurering av Misvær kirke i 1998 - 1999, var hele 2960 timer.
 • Misvær menighet var eget sokn fra 1997 - 2015. Tidligere var det kapelldistrikt under Skjerstad.

Les mer om Misvær kirke her

Misvær church:

Misvær church was inaugurated in 1912, and is an annex to Skjerstad church. The church was a result from strong wishes from the people in Misvær area, because they found the distance to the Skjerstad church long and difficult, especially in the winter time when the fjord was frozen. Already in 1898 the graveyard was taken into use, and the idea of a church building was mentioned for the first time in official documents in 1908. The council made a decision on building the church in 1910 and the building started in 1912. The church was funded on money raised by the people together with public money. Necessary maintenance is often done by voluntary work of the people of the parish. Therefore the church is often called the church of voluntary work.

Høyskytter på Bue

Informasjon kommer!

Ursetodden

Dette er en stilig odde langs Misværfjorden, perfekt for en piknik. Odden er gresskledd og velegnet for å trille en rullestol rett fra bilen.

Herfra ser du brua over til Skjerstad i nord og Lurfjelltind i sør. Selveste Stornupen troner rett bak klippen som gaupa bruker når den leker løvenes konge.

Ha gjerne en frisbee eller kuler til boccia på innerlomma.

Spasertur ved Misvær kirke

I nydelige Misvær er turmulighetene mange. Her viser vi deg en spasertur i området rundt Misvær kirke.

Bilen kan parkeres ved Misvær kirke. Herfra går du til baksiden av kirken. Der finner du en sti som fører deg ned til stranden (Vika), Her fra tar du sti/gangvei til høyre og følger den forbi hengebrua og følger stien helt til du kommer til sykehjemmet. Fra sykehjemmet finner du vanlig kjørevei opp mot kirka. Underveis vil du finne fine sitteplasser hvor du kan nyte medbrakt niste.

Samtidig som du tar turen innom Misvær kan vi friste med en tur innom enten Urtehagen eller Amors butikk for nydelig mat og drikke. Skulle bilen ha behov for påfyll finner du YX midt i Misvær sentrum.

Egner seg fint for barnevogn og rullestol. 

Vestvatn alpinanlegg

Bodøs beste alpinanlegg finner du i Vestvatn.

Kafé og servicebygg

Servicebygg på 560 m2. Kafé med 130 sitteplasser. Enkel meny som består av kaffe, kakao, vafler, pølser, toast, nudler, brus, potetgull og sjokolade. Det er tillatt å spise medbragt mat innendørs. Servicebygget inneholder også garderober og toaletter.
Utearealet rundt servicebygget har parkbenker/bord med sitteplasser til 30 personer, 90 utestoler er også tilgjengelig.

Skiutleie

I servicebygget finner du også skiutleie. Vi har 150 par skipakker (carving, twintip og snowblades), 25 snøbrett og 250 par sko til disse samt 80 hjelmer i alle størrelser og snøbriller. Hjelmer og snøbriller kan også kjøpes. I skiutleien har vi en Wintersteiger Waxjet hvor du kan få glidet både ski og brett for en rimelig penge.

Bankterminal er tilgjengelig på alle salgspunktene. Vi tar også i mot kredittkortene VISA , MASTERCARD og MAESTRO.

Barne- og øvingsbakke

I barnebakken på 120 m har vi et enkelt tautrekk hvor barn og andre i alle aldre enkelt lærer alpine ferdigheter. Her blir det også satt opp slalomporter for å gi en utfordring til de som ønsker det. Barnebakken inneholder også en skogsløype med 8 varierte traséer med forskjellige vanskelighetsgrader.
Rundt barnebakken er det også plassert parkbord/benker med 30 sitteplasser og 3 store bålpanner.
Det er også satt opp 2 bålhus med 18 sitteplasser i hver. Begge bålhusene har en stor grill i midten. Veden og bruk av fasilitetene i barnebakken er gratis.

Hovedbakken

Hovedheisen er et T-kroktrekk på 1250 m i lengde og høydeforskjell på 315 m. Det er 4 definerte nedfarter med en samlet bredde på over 600 m. En kombinasjon av disse gir et stort antall muligheter for variasjon. Lengste nedfart med kombinasjon blir over 3 km.
I nedfartene er det også montert/bygget/lagt til rette for rails, hopp, skogskjøring og kjøring i utrakket snø (pudder).

Heiskort kjøpes i heisbua.

Både barnebakken og hovedbakken har flomlys.

====================

Vestvatn Alpinanlegg er et skisenter som har vært drevet på dugnad av Misvær Idrettslag siden begynnelsen av 1990-tallet. Anlegget har utviklet seg mye de siste årene, først med et lite tautrekk og senere bygget ut til T-krok heis. Siden den gang har anlegget vært drevet av enorme mengder frivillig arbeid og gradvis bygget seg opp til å bli det flotte anlegget det er i dag. I tillegg til å drifte anlegget har ildsjelene i Misvær Idrettslag klart å utvikle anlegget til å bli et stort og moderne alpinanlegg.

Vestvatn alpinanlegg fremstår i dag som et komplett tilbud for den skiinteresserte familien, med et flott servicebygg med kafe, 2 heiser, 4 alpine nedfarter, skiutleie og et fantastisk løypenettverk for langrenn i områdene rundt.

Anlegget befinner seg i Vestvatn, noen få km fra Misvær, og ca 70 km fra Bodøby, bare en times kjøring langs den fantastiske Kulturveien.

Sesongåpent fra romjul – slutten av april.

Besøk hjemmesiden deres her

Facebook

Vi sees i bakken!

 

Misvær camping

En idyllisk campingplass med nydelig utsikt ut over fjorden og elven.

Misvær Camping ligger ca 1 times kjøring fra Bodø. I Misvær finner du fantastisk natur for de turglade, flere fiskemuligheter og Vestvatn alpinanlegg ligger ca. 10 min kjøring fra campingen, for å nevne noe.

Ved campingen er det ca 100 faste plasser for campingvogner. Hver plass har eget strømuttak og strømmåler. I tillegg har campingen 5 hytter til utleie, samt bobilplasser med mulighet for strømtilkobling. 

Siden 2010 har Misvær camping blitt drevet og eid av Byggmann Nord AS. Byggmann Nord eier og driver også YX Misvær, som er bensinstasjonen i Misvær.

Kontaktinformasjon:

www.misvaercamping.no 

Booking: +47 970 60 345 

Nærbutikken Skjerstad

I Skjerstad nede på brygga finner du nærbutikken. Her får du handlet dagligvarer, jernvarer, byggevarer, apotek og drivstoff.

Nærbutikken Skjerstad (Fjeld AS) tilbyr utkjøring av varer hver fredag. De har også pakkeutlevering for Posten.

Nærbutikken ligger under Norgesgruppen.

Åpningstider Nærbutikken:

mandag - torsdag kl 09:00 - 16:30

fredag kl 09:00 - 17:00

Åpningstider Felleskjøplageret:

mandag - fredag kl 07:00 - 15:00 

Kontaktinformasjon:

Fjeldbakkan 6.

tlf butikk 954 27 211

tlf Felleskjøpet 915 25 768

Misvær sentrum

I Misvær sentrum kan du parkere gratis og handle på de lokale butikkene. Her er plass til parkering av bobiler og mulighet for å koble seg til strøm.

Juvika

Langgrunn strand på Skjerstad!

Støvsetbrua

Ved Støvsetbrua finner du en koselig rasteplass. Her er også toalett.

Skjæringa

Graddholmen

Et av Bodøs to tusenårssted finner du i Skjerstad: vakre og historiske Graddholmen. På Graddholmen kan du nyte medbrakt matpakke, grille, bade, fiske i sjøen eller bare nyte utsikten. Her er også toalett.

Fiske langs Kulturveien

Utallige muligheter!

Langs Kulturveien har vi utallige fiskemuligheter. Du kan velge om du ønsker å prøve lykken i sjø, ferksvann eller i lakselva.

Sjøfiske

I Skjerstadfjorden og Misværfjorden

Langs Kulturveien kan du fiske i sjøen både fra båt og fra land. Både Skjerstad og Misværfjorden byr på kveite, laks, ørret, torsk, sei, hyse og makrell.

Misværfjorden fikk en Bodø ei kveite på 115 kg på kroken. Du kan lese om storfangsten her.

Misvær camping har båt til leie. Du finner informasjon her.

Lakselva

Laksefiske

Lakseelva er populær blant laksefiskere. Den utløper fra Skarsvatn og renner ut i Misværfjorden.

Fiskesesongen er fra 15. juni og til 10. juli, med nattfreding fra kl. 24.00 til 06.00. Du får kjøpt døgnkort for laksefiske på inatur.no.

Den største laksen som er tatt i Lakselva veide 19 kilo og ble tatt i ca. 1950.

Ferskvannfiske

Fiskevann med ørret!

Langs Kulturveien finner du utallige fiskevann i vakker natur. Her kan du fiske ørret.

Informasjon om kjøp av fiskekort finner du på inatur.no

Finnvali naturpark

Vika

Informasjon kommer

Finnvali naturpark

Friluftsområde spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Her finner du flott badestrand med flytebrygge, lekeområder, sandvolleyballbane, sjørøverskute med mer.

Ved Finnvali naturpark kan du leie båter og kanoer. Her er det mye fin ørret i vannet som kan tilberedes ved en av de mange bålplassene. Tørr ved inngår i prisen. Ei stor grillhytte og gapahuk er tilgjengelig om det kommer regn.

Du kan også leie grillhytte og lavvo for overnatting. Her er plass for inntil fire bobiler/campingvogner. Ved ønske om å ha med eget telt må dette forhåndsbestilles da det er begrenset med teltplasser.

.

Priser:

 • Dagsopphold voksen 100 kr / barn 50 kr / familie (inntil 5) 250 kr.
 • Leie av båt/kano inntil 3 timer, 200 kr, deretter 50 kr pr. time.
 • Teltplass/caravan/bobil 400 kr per døgn.
 • Støm 100 kr pr. døgn.
 • Leie av stor lavvo 500 kr pr. døgn.
 • Fiskekort 67 kr. pr. døgn.

Kontaktinformasjon:

Tlf: +47 917 74 608

 

Vika

Flott badestrand med flytebrygge i Misvær!

Torills blomster

Torills blomster ligger midt i Misvær sentrum, i tidligere Ysterigården. Blomsterbutikken ble åpnet i 2003, og har blomster til enhver anledning, også egenproduserte sommerblomster fra eget gartneri i Vestvatn.

I butikken finner du også gaveartikler, smykker, garn fra Sandnesgarn og Drops design, diverse kaffe fra Crema kaffebrenneri, sjokolader og godteri fra bl.a Weibel og tante pose, nydelig  Himmelstund eple- og bringebærcider.


Torills blomster kan ordne alt i forbindelse med begravelse; alt av blomster, trykking av program, pynting i kirken,transport av båre med egen bårebil (priser finnes på bedriftens Facebookside).
Torills blomster utfører også gravstell på Misvær og Skjerstad kirkegårder (priser på dette finner du på bedriftens Facebookside), formidler gravstener og kontakt med skrifthugger for oppussing av gravsteiner.
 

Åpningstider:

Onsdag: 11:00 - 16:30
Fredag: 11:00 - 16:30
Lørdag: 11:00 - 14:00
Kan nåes på telefon (95799092) og tar imot bestillinger utenom åpningstidene.

Facebookside her

Mail 

Bensinstasjon Skjerstad

I tilknytning Nærbutikken Skjerstad finner du en bensinstasjon.

Nærbutikken Skjerstad (Fjeld AS) tilbyr utkjøring av varer hver fredag. De har også pakkeutlevering for Posten.

Nærbutikken ligger under Norgesgruppen.

Åpningstider Nærbutikken:

mandag - torsdag kl 09:00 - 16:30

fredag kl 09:00 - 17:00

Åpningstider Felleskjøplageret:

mandag - fredag kl 07:00 - 15:00 

Kontaktinformasjon:

Fjeldbakkan 6.

tlf butikk 954 27 211

tlf Felleskjøpet 915 25 768

Kvikstadheia rasteplass

Her finner du informasjonstavle om Kulturveien, benker og ei nydelig utsikt fra fjellet og ned mot havet. 

Sandkollen rasteplass

Mens du tar en pust i bakken kan du ta en titt på en av Skulpturlands Nordland sine kunstverk: "Protractus".

Kristján Gudmundsson har sagt at kunstverket er “som et kar med bilder og idéer". Han har kalt sitt verk Protractus og gir dermed assosiasjoner til "å nå utover" eller "å bevege seg hinsides". Formen på skulpturen baserer seg på transportøren, det velkjente hjelpemidlet fra geometrien for å måle vinkler på en plan flate eller forandre målestokken.

Her kan du lese mer om Protractus

Kåsmohalsen

Dette må vel kunne kalles for Bodøs flotteste rasteplass! På Kåsmohalsen finner du en koselig rasteplass med gapahuk, sitteplasser, informasjonstavle og toalett. Rasteplassen er opparbeidet og drives av lokalbefolkningen.

Vesterli

Rasteplassen i Vesterli er opparbeidet og drives av lokalbefolkningen i området. Her kan du raste, grille, bade eller bare nye roen og utsikten.

Det er fin ørret i vannet. Ønsker du å fiske finner du informasjon om kjøp av fiskekort på tavla eller på inatur.no.  

Brekkmarka

Rasteplassen er opparbeidet og drives av lokalbefolkningen i området. Her kan du raste, grille, bade eller bare nyte roen og utsikten.

Det er fin ørret i vannet. Ønsker du å fiske finner du informasjon om kjøp av fiskekort på tavla eller på inatur.no

Her er også toalett. 

Skjellbrekka

Koselig rasteplass med sittebenker og utsikt over Misvær. 

Tuvsjyen

Hos Tuvsjyen får du oppleve den behageligste delen av steinalderen i Saltstraumen. Her serveres det beste fra menyen til våre forfedre i hyggelig atmosfære. I jordgammene tas du tilbake flere tusen år i tid. Velkommen til spennende mat- og kulturopplevelser!

Tuvsjyen har blant annet utleie av leiligheter, båter, fiskeutstyr og brygge. Opplev steinalderliv i jordgamme og opplev lokal, unik mat som tilberedes i kokegrop. Det er gode fiske- og dykkemuligheter fra strandlinja.

Tuvsjyen kan også tilby barnevennlige utflukter, aktiviteter og badestamp.

Tuv (Riksvei 812)
8056 Saltstraumen

Telefon: 957 25 006
E-post


Nettside

Facebook

Saltstraumen camping

Pluscamp Saltstraumen Camping ligger like ved Saltstraumbrua, langs Kystriksveien (Rv17), kun 33 kilometer fra Bodø. Fra campingen er det 2-3 minutter å spasere ned til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. Saltstraumen kan komme opp i en hastighet på ca 24 knop og det dannes store virvler når den går på sitt sterkeste.

Fra campingplassen er det variert turterreng, og en del av stiene langs strømmen er tilrettelagt for rullestol. Nærhet til fjellområder med mange attraktive toppturer, både sommer og vinter. Saltstraumen har rikt marint liv, og fiske er mulig fra land, eller vi kan formidle båtutleie. Saltstraumen DykkeCamp er lokalisert i samme lokaler og tilbyr dykking og snorkling i strømmen.

Bylivet i Bodø er kun 40 min unna med butikker, kafeer og restauranter, et rikt konsertliv, Nordlandsbadet og Norsk luftfartsmuseum. 

Det går buss fra Saltstraumen til Bodø flere ganger daglig. PlusCamp Saltstraumen har 19 hytter og 2 leiligheter med dusj/wc, TV og oppvaskmaskin. De har også 4 enkle hytter for overnatting, mange teltplasser og ca. 80 caravanplasser. I det nyrenoverte serviceanlegget finns dusjer og toalett inndelt i små adskilte rom, og et familiebaderom. Trådløst gratis WiFi.

 

Saltstraumen Camping

Knaplund, 8056 Saltstraumen

Telefon: (+47) 75 58 75 60

Hjemmeside

E-mail

Kalkovnen i Breivik

Kalkovnen i Kjettnes ble bygget i 1910-1915, og er murt opp av stein med et innvendig lag av ildfast stein. I ovnen ble det brent kalk av kalkstein som ble hentet fra fjellet ovenfor. Kalksteinen i fjellet er svært kalkholdig; om lag 90 % kalkinnhold. Steinen ble fraktet på en skinnegang til ovnen og lagt inn i den lagvis med trekull. Stedet der ovnen er bygget er ideell på grunn av rikelig tilgang på kalkstein og bjørkeskog til fyring i ovnen, samt muligheter for utskiping av ferdig kalk. 

I bunnen av ovnen er det 3 hull som ble brukt til fyring og uttak av ferdigbrent kalk. Kalken ble brukt som bestanddel i mørtel.

The lime kiln in Kjettnes

The lime kiln in Kjettnes was built in 1910-1915, and is made from bricks with an inside layer of refractory (heat resistant) bricks. Lime was produced here by burning lime stone in the kiln. The limestone was recovered from the mountainside just behind the kiln and transported on rails directly into the kiln. The lime stone in this area is very rich in lime; about 90%. The kiln was filled with layers of lime stone and char coal, and the fire was lit from the bottom. 3 openings at the bottom of the kiln can be seen, - for lighting the fire and for collecting the lime. This particular are is ideal for producing lime, - rich contents of lime in the mountain and birch wood for burning coal. The lime was used in the producing of mortar.

Kom Inn!

Kom Inn! er et flerbrukslokale som blant annet tilbyr kafé og kunst/håndverksbutikk. Butikken består av vakre, håndlagde produkter av god kvalitet, produsert av en rekke kreative og flinke folk med tilhørighet til Kulturveien.

I kafeen kan du blant annet nyte kaker, vafler, småretter, milkshake, god kaffe, brus, øl og vin. Vi har en solrik terrasse med utsikt til elva.

Kom inn! startet som Adventshuset i desember 2019, og god mottakelse gjorde at gründer Marit Moen satser videre på et unikt opplevelseshus langs Kulturveien, i hjertet av Misvær.

De har også egne arrangementer, aktiviteter for barn og det er mulighet for å leie lokalet til private arrangement.

Kom Inn! holder til i deler av lokalene til Misvær ysteri (her ble Misværosten produsert fra mai 1925 til 1975). 

Åpningstider:

Onsdag - lørdag kl 12:00 - 18:00

Søndag kl 14:00 - 18:00

Besøk deres Facebookside her

Tlf: 989 01 097

Adr. Kulturveien 3590

Vestvatn Alpinanlegg

Om alpinanlegget Vestvatn alpinanlegg er et alpinanlegg drevet på dugnad av Misvær Idrettslag. Alpinbakken ligger ca. 7 km fra Misvær i Bodø kommune.

Kafé og servicebygg

Servicebygg på 560 m2. Kafé med 130 sitteplasser. Enkel meny som består av kaffe, kakao, vafler, pølser, toast, nudler, brus, potetgull og sjokolade. Det er tillatt å spise medbragt mat innendørs. Servicebygget inneholder også garderober og toaletter.
Utearealet rundt servicebygget har parkbenker/bord med sitteplasser til 30 personer, 90 utestoler er også tilgjengelig.

Skiutleie

I servicebygget finner du også skiutleie. Vi har 150 par skipakker (carving, twintip og snowblades), 25 snøbrett og 250 par sko til disse samt 80 hjelmer i alle størrelser og snøbriller. Hjelmer og snøbriller kan også kjøpes. I skiutleien har vi en Wintersteiger Waxjet hvor du kan få glidet både ski og brett for en rimelig penge.

Bankterminal er tilgjengelig på alle salgspunktene. Vi tar også i mot kredittkortene VISA , MASTERCARD og MAESTRO.

Barne- og øvingsbakke

I barnebakken på 120 m har vi et enkelt tautrekk hvor barn og andre i alle aldre enkelt lærer alpine ferdigheter. Her blir det også satt opp slalomporter for å gi en utfordring til de som ønsker det. Barnebakken inneholder også en skogsløype med 8 varierte traséer med forskjellige vanskelighetsgrader.
Rundt barnebakken er det også plassert parkbord/benker med 30 sitteplasser og 3 store bålpanner.
Det er også satt opp 2 bålhus med 18 sitteplasser i hver. Begge bålhusene har en stor grill i midten. Veden og bruk av fasilitetene i barnebakken er gratis.

Hovedbakken

Hovedheisen er et T-kroktrekk på 1250 m i lengde og høydeforskjell på 315 m. Det er 4 definerte nedfarter med en samlet bredde på over 600 m. En kombinasjon av disse gir et stort antall muligheter for variasjon. Lengste nedfart med kombinasjon blir over 3 km.
I nedfartene er det også montert/bygget/lagt til rette for rails, hopp, skogskjøring og kjøring i utrakket snø (pudder).

Heiskort kjøpes i heisbua.

Både barnebakken og hovedbakken har flomlys.